• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.07.2023

11:35

Kreativnost "paradajz turiste" na delu! Srbin napisao pesmu o letovanju u Grčkoj koja će vas nasmejati do suza!

printskrin

Društvo

Kreativnost "paradajz turiste" na delu! Srbin napisao pesmu o letovanju u Grčkoj koja će vas nasmejati do suza!

Podeli vest

Mnogi odlučuju da svoje letovanje provedu kao paradajz turisti, a jedan naš zemljak je odlučio da napiše pesmu u kojoj će opisati sve blagodeti takve vrste odmora.

Paradajz turizam tako je postao jedna od glavnih tema korisnika društvenih mreža od početka sezone, zbog čega je pesma koju je prošle godine napisao jedan Radoje ponovo aktuelizovana. Naime, on se kreativno poigrao sa svim temama koje su nekako uvek povezane sa letovanjem u Grčkoj.

Radoje, koji letuje u Grčkoj, odlučio je da svoju pesmu o paradajz turistima objavi na društvenim mrežama.

Pesma simbolično nosi naziv "Paradajz", a mi vam je prenosimo u celosti:

"Došlo vreme, eto, dočkasmo leto,

Letovati sam hteo, zato sam štedeo.

Ne izigravam ja ti nekakvu bagatelu,

Koja će letovanje meriti po jelu.

Ja ti, druže, hranu ne je'em u restoranu,

Već uz paradajz uživam po danu.

Iako je na plaži sada već prevruće,

Jedem i slaninu što pon'o sam od kuće.

Ne žale se , Bogu hvala, ni žena ni dete,

Evo treći je dan kako klopamo paštete.

Nisam na jastoge i lignje navik'o,

Uz salamu i ajvar uživam k'o niko.

Hvala Bogu na ovome pesku, suncu, moru,

Provodim se divno na godišnjem odmoru,

Kad se sve sabere, imam što sam hteo,

Došao sam da letujem, a ne da bih jeo."

Foto: Shutterstock

 

Komentari korisnika na pesmu Radoja Majstorovića unutar jedne Fejsbuk grupe su odmah počeli da stižu i dok su se jedni prepoznali u stihovima, drugi priznaju da su se dobro nasmejali, zbog čega su hvalili autora, a neki su se i nadovezali na Radojeve šaljive stihove.

"Bravo!"

"Ju, brate od ovoga može da se rikne"

"Bravo! Prijatan Vama odmor. U zdravlju ga proveli. A da li su hobotnica ili makarone, jastozi ili pašteta to je najmanje bitno"

"Pesma odlična, a prst u oko nadobudim fensi turistima" 

"Odlično, svaka čast!" - glase samo neki od komentara.

Autor je u komentarima sugerisao da svojom pesmom nije imao nameru nikoga da uvredi, već kroz stihove isprati jednu od najaktuelnijih tema o kojoj turisti raspravljaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!
Fudbal

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!

Ekipa Borusije iz Dortmunda ubedljivo je savladana na gostovanju Lajpcigu sa 4:1 u 31. kolu Bundeslige, pa je pitanje kako će ovaj poraz uticati na "milionere" pred njihov okršaj sa Pariz Sen Žermenom u polufinalu Lige šampiona 01. maja. Bajern je ostvario tešku pobedu nad Ajntrahtom od 2:1, a sa tri boda izvukli su se Volfsburg i Verder Bremen.

27.04.2024

18:55

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija