• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

18.10.2023

07:32

Spremite se za pravi temperaturni šok! Još danas hladno, od četvrtka značajna promena vremena

Tanjug/Jadranka Ilić

Društvo

Spremite se za pravi temperaturni šok! Još danas hladno, od četvrtka značajna promena vremena

Podeli vest

U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, jutro biti hladno, mestimično sa slabim prizemnim mrazom, po kotlinama i duž rečnih dolina sa maglom, dok će u toku dana biti pretežno sunčano i toplije, samo na krajnjem jugu i jugoistoku pre podne oblačno.

Vetar slab do umeren, istočni i jugoistočni.

Najniža temperatura od 0 do 7, najviša od 16 do 20 stepeni Celzijusa. Tokom noći naoblačenje sa zapada, koje će u severnoj, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji usloviti mestimično slabu, kratkotrajnu kišu.

U Beogradu danas jutro hladno, na periferiji grada sa slabim prizemnim mrazom. U toku dana pretežno sunčano i toplije. Vetar slab, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 2 do 5, najviša oko 17 stepeni Celzijusa. U drugom delu noći naoblačenje sa slabom, kratkotrajnom kišom.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

 

Nagli porast temperatura

U Srbiji u četvrtak promenljivo oblačno uz nagli porast temperature i pojačanje južnog i jugozapadnog vetra, ali i ređu pojavu kratkotrajne kiše, uglavnom u severnim, centralnim i jugozapadnim krajevima i to u prvom delu dana.

U petak i subotu vetrovito i još toplije, pa se ponegde očekuje oko ili malo iznad 30 stepeni Celzijusa.

U subotu sa severa i zapada jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i postepenim padom temperature. Od nedelje, 22. oktobra promenljivo i postepeno svežije, mestimično s kišom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija