• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.10.2023

18:12

Aunde će praviti i  presvlake za Fijat! Otvoren novi pogon u Leskovcu!

Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Društvo

Aunde će praviti i presvlake za Fijat! Otvoren novi pogon u Leskovcu!

Podeli vest

Italijanska kompanija Aunde, koja je danas otvorila pogon u Leskovcu, praviće navlake za automobilska sedišta i za kragujevački Fijat istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik je najavio i da će se 31. oktobra sastati sa predstavnicima još jedne poznate italijanske kompanije koja planira veliku investiciju u Nišu.

- Aunde će praviti presvlake i za fabriku Fijat u Kragujevcu - rekao je Vučić i naveo da su u Leskovcu već zaposlili 380 ljudi, a da će ukupan broj zaposlenih biti 560 radnika.

Kompanija "Aunde Italija" je potpisala dugoročni sporazum sa proizvođačem "Stellantis", a koji će realizovati "Aunde Srbija", u vezi saradnje na značajnim projektima: Fiat Panda, Fiat 600, Alfa Kid za 100 odsto proizvodnju navlaka.

Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

 

Predsednik se zahvalio italijanskim investitorima, kao i ambasadoru Italije u Srbiji.

- Hvala na kompanijama koje ste dovodili u našu zemlju i nastavite to da radite. Da ovde dođe do 900 zaposlenih, pa da se spustite i do Vranja. Imamo i tamo jedan pogon. Tamo da zaposlimo ljude, tamo su stari pogoni, a mi ćemo da vam pomognemo - kazao je predsednik.

Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

 

 

Vučić je govoreći o velikoj investiciji u Nišu, kazao da još je može da otkrije o kojoj italijanskoj kompaniji je reč.

Činjenice

* bavi se proizvodnjom navlaka za automobilsku industriju
* više od 100 pogona širom sveta
* objekat u Leskovcu se prostire na oko 13.000 metara kvadratnih
* biće zaposleno ukupno 560 radnika
* već imaju jedan pogon u Jagodini

Dodao je da će i ambasador Italije Luka Gori zajedno sa bordom direktora jedne veoma poznate italijanske kompanije doći kod njega na sastanak u Beogradu, koji je planiran za 31. oktobar.

- Tada ćemo obavestiti javnost - dodao je Vučić.

Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

 

Vučić je najavio da bi kompanija Aunde, ukoliko bude zainteresovana, mogla da otvori još neki pogon na jugu.

- Rekao sam im, ako planiraju, da imamo stari pogon Jumka u Vranju ili negde druge na jugu Srbije i da će imati podršku države Srbije, kako bismo zaposlili ljude - rekao je Vučić.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i generalni direktor kompanije Aunde Srbija d.o.o. Anino de Venecija, potpisali su u julu Memorandum o razumevanju, kojim se izražava namera o međusobnoj saradnji i predviđaju se dalji koraci za početak poslovanja kompanije Aunde u Leskovcu, navodi se na sajtu Grada Leskovca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija