• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.10.2023

12:05

Novi dogovor za penzionerske kartice! Čak 30 odsto popusta na prevoz za najstarije građane!

Tanjug/informer

Društvo

Novi dogovor za penzionerske kartice! Čak 30 odsto popusta na prevoz za najstarije građane!

Podeli vest

Direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Relja Ognjenović i v.d. generalnog direktora Akcionarskog društva za železnički prevoz putnika "Srbija voz" Ivan Bulajić danas su potpisali sporazum o saradnji na projektu Penzionerska kartica.

Potpisivanjem ovog sporazuma, korisnici Penzionerske kartice moći će da ostvare 30 odsto popusta prilikom korišćenja usluga „Srbija voza“.

Bulajić je istakao da je ovo veliki dan za „Srbija voz“ jer penzioneri čine veliki segment putnika.

- Ovo je za nas veliki dan, jer smo ovim dali ozbiljno povoljnije uslove za veliki segment naših putnika – onima o kojima vodimo računa, a to su penzioneri. Ovaj popust od 30 odsto koji će moći da iskoriste kroz svoj program penzionerske kartice predstavlja šansu za njih, da svoje dane provedu u obilasku naše zemlje i uživaju u našim vozovima i uslugama koje pružamo,  kazao je Bulajić.

Ognjenović je podsetio da je primena penzionerskih kartica počela 1. oktobra i da se do sada prijavilo milion najstarijih građana, ali pozvao i one koji to nisu učinili, da to urade što pre jer predstoji još popusta i iznenađenja.

Foto: Shutterstock/promo

 

- Nastavili smo da animirano i privredna društva i javna preduzeća i zahvaljujem Srbija vozu i svima koji su prepoznali značaj ovakvih sporazuma. Ovo je još jedan dokaz kako država birine o penzionerima, pored povećanja penzija i pomoći od 20.000 dinara u novembru, kazao je Ognjenović.

Ovo je velika i značajna pomoć za najstarije sugrađane, dodao je, i najavio da će u narednim danima na konferenciji za medije biti predstavljeni i novi veliki popusti, ali i sve ono što država čini za penzionere u Srbiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17