• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.11.2023

14:38

Đukić Dejanović poručuje - Ulaganje u seoske i gradske škole u Jagodini model za sve sredine

printscreen

Društvo

Đukić Dejanović poručuje - Ulaganje u seoske i gradske škole u Jagodini model za sve sredine

Podeli vest

Ministarka prosvete Srbije Slavica Đukić Dejanović boravila je danas u radnoj poseti Jagodini, tokom koje je posetila četiri škole, dve seoske i dve gradske

Đukić Dejanović je sa predsednikom Skupštine grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom obišla osnovne škole u jagodinskim selima Starom Laništu i Vinorači, gradsku osnovnu školu “17. oktobar” i Internacionalnu školu “Crnjanski” u Jagodini.

- Moja današnja poseta Jagodini je radna poseta i dogovorena je mnogo pre nego što su raspisani izbori. Ja sam oduševljena izgledom i sadržajima škola koje sam videla kako u selima tako i u gradu Jagodini. U Srbiji je većina škola adaptirano i urađeno a tamo gde nisu Jagodina treba da bude model odnosa i ulaganja jedinice lokalne samouprave prema školama u Srbiji. Svako dete mora da ima istu šansu i svako dete ima pravo da raste zdravo. To jeste slučaj u Jagodini gde nema razlike između seoskih i gradskih škola. I jedne i druge imaju podjednake uslove za obrazovanje i kabinete za informatiku, hemiju, fiziku i sportske terene. Ja se zahvaljujem jagodinskoj lokalnoj samoupravi ne samo na finansijskim ulaganjima u škole, već i zbog duhovne podrške da škola bude oslonac za budućnost Srbije - rekla je Đukić Dejanović.

Foto: printscreen

 

PALMA : ULAGANJE U ŠKOLE JE INVESTICIJA U BUDUĆNOST

- Mi smo sve škole na teritoriji grada Jagodine sredili još pre 15 godina, kako u gradu tako i u selima. Zadnjih godina smo izgradili nekoliko potpuno novih škola. Danas smo obišli osnovnu školu u Starom Laništu koja je 100 posto adaptirana i ima sve što imaju gradske škole. To je zajednička investicija Vlade Republike Srbije i naše lokalne samouprave. Nova osnovna škola u selu Vinorača 100 posto je izgrađena sredstvima jagodinske lokalne samouprave. Ulaganje u škole je ulaganje u budućnost i to nisu pogrešne investicije.

Foto: printscreen

 

Veoma je važno da država i lokalne samouprave rade zajednički kako ne bi bilo razlike između sela i grada, jer ako sela nemaju adekvatne škole, infrastrukturu, domove kulture, sportske terene i sve ostale onda decu idu u grad u škole i sela se prazne. U novosređenoj osnovnoj školi u Starom Laništu ove godine je upisano 10 đaka prvaka, što nije u poslednjih deset godina bio slučaj. To je rezultat ulaganja u škole i to je smisao života. U svim jagodinskim selima sve su ulice asfaltirane, gotovo 80 posto puteva do njiva smo nasipali kamenom, i nastavićemo dok sve puteve ne nasipamo, sve sela imaju domove kulture, domove penzionera, sportske terene, priključak za gas, a veća sela imaju i ambulante. Cilj je da porodice ostanu da žive na selu - rekao je Marković.


Marković se zahvalio koaliciji JS - SPS - SNS na jedinstvu u donošenju odluka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija