• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.11.2023

08:35

Akcija "Bolja cena" najviše doprinela naglom padu inflacije! Mali: Ekonomija Srbije stabilna i jaka (FOTO)

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Društvo

Akcija "Bolja cena" najviše doprinela naglom padu inflacije! Mali: Ekonomija Srbije stabilna i jaka (FOTO)

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je akcija "Bolja cena" najviše doprinela naglom padu inflacije u Srbiji koja je prema njegovim rečima, prema fleš proceni u oktobru pala na 8,5 odsto, iako se očekivalo da će jednocifren iznos inflacije biti dostignut tek u decembru.

- Zato sam jutros došao ovde u "Univerexport" da vidim kakve rezultate daje ova akcija i kako ide prodaja artikala koji su njome obuhvaćeni. Njih je 36 i uverio sam se da prodaja ide odlično a od ljudi iz ovog trgovinskog lanca sam čuo da je tražnja za njima velika - rekao je Mali.

Dodao je da se Vlada Srbije osim ovom akcijom sa inflacijom bori i držanjem pod kontrolom cena goriva, hleba, struje, gasa.

On je ponovio da je inflacija uvezena ali da se država zajedno sa privredom i celim društvom bori protiv nje.

- Ovo je još jedan veliki izazov koji smo zajedno pobedili. Makroekonomski indikatori su nam dobri, BDP je u trećem kvartalu porastao za 3,5 odsto, imamo rekordnih 2,36 miliona zaposlenih koji plaćaju poreze i doprinose, deficit i javni dug držimo pod kontrolom, rekao je Mali i dodao da je jutrošnju posetu trgovini iskoristio i da kupi dve pite sa sirom i kiselo mleko za doručak.

Građanima je poručio da je ekonomija Srbije stabilna i jaka, kao i tržište rada i da sada uspevamo da i najveći izazov a to je inflacija obuzdavamo.

Predstavnica "Univerexporta" Tijana Vasić je istakla da inflacija ide silaznom putanjom što se vidi i kroz zaustavljanje promena cena. 

- Prema našim internim podacima u okviru naše branše inflacija je i ispod zvaničnih podataka za celo tržište, rekla je ona.

Dodala je da akcija "Bolja cena" ima pozitivan uticaj na potrošačku korpu u Srbiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija