• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.12.2023

10:47

Rekordni broj putnika na niškom aerodromu: Uvodi se deset novih linija iz NIša i Kraljeva!

printscreen/Tanjug/Dimitrije Nikolić

Društvo

Rekordni broj putnika na niškom aerodromu: Uvodi se deset novih linija iz NIša i Kraljeva!

Podeli vest

Avionom za Ljubljanu iz Niša, sa aerodroma Konstantin Veliki, otputovao je sinoć i jedan poseban putnik, rekordni 422. 256. Njegovim putovanjem 26 dana pre kraja godine, premašen je rekord iz 2019. godine.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i kompanija Er Srbija potpisale su ugovor za subvencionisanje 10 linija. Reč je o tri leta iz Kraljeva i sedam iz Niša, od čega su po dva sezonska.

- Iz Kraljeva letimo tokom čitave sezone za Istanbul i letećemo prema Solunu i Tivtu tokom same letnje sezone. Ovaj tender se razlikuje od prethodnih pošto je ugovor potpisan na četiri godine sa mogućnošću produženja još jednu godinu, što će se sasvim sigurno dogoditi. To znači da će oni koji lete iz Niša i Kraljeva, odnosno iz susednih gradova, imati sigurnost da će narednih pet godina ove linije postojati, što je veoma važno kad je u pitanju planiranje avio saobraćaja. To je dobro i za Er Srbiju, a dobro i za naše aerodrome, a najbolje za putnike - rekao je Vesić.

On je istakao da se iz Niša leti prema Frankfurtu, Ljubljani, Kelnu, Istanbulu i Beogradu tokom čitave sezone, a tokom letnje sezone prema Atini i Tivtu.

- Ovo je godina ekspanzije kad je u pitanju avio saobraćaj u Srbiji. Mi ćemo između 10. i 12. decembra imati tačno četiri miliona putnika u Er Srbiji, a godinu očekujemo da se završi sa više od 4,1 miliona putnika u našoj nacionalnoj aviokompaniji - rekao je Vesić.

Foto: Informer

 

Naše optimističke prognoze za ovu godinu bile su 3,5 miliona putnika i to smo doživljavali kao veliki uspeh, dodao je on.

- Što se tiče Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu, oni već imaju sedam miliona putnika, a očekujemo da sezonu završe sa 7,7 ili možda i 7,8 miliona putnika - rekao je Vesić.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek je istakao da ovu kompaniju veoma raduje što će u naredne četiri godine leteti između Niša i Atine, Frankfurta, Kelna, Ljubljane, Istanbula, Tivta i Beograda, kao i između Kraljeva i Soluna, Istanbula i Tivta.

- Za razliku od nekih prehodnih ugovora ovaj ugovor je na 4 godine, što daje sigurnost kako aerdormima koji posluju jugu Srbije tako i svim putnicima koji gravitiraju ka njima jer mogu da računaju na te linije u naredne 4 godine - kaže Jirži Marek.

Foto: RINA

 

Mihajlo Zdravković, direktor JP "Aerodromi Srbije", veruje da će i ostale kompanije, koje lete sa aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu, pre svega "Rajaner" i "Vizer", pojačati mrežu svojih destinacija u budućnosti i putnicima pružiti dodatne povoljnosti i mogućnosti.

- Niški aerodrom očekuje nove destinacije i zbog proširenja aerodromske zgrade na kojoj se radovi pri kraju. Putnici će kako je najavljeno imati bolje uslove od narednog leta - kaže Zdravković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!
ZAPAD U NEVERICI

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!

Stotine hiljada Ukrajinaca beže iz Evropske unije (EU) u Belorusiju, tražeći sigurnije okruženje od onog koje su očekivali u „prosperitetnoj“ Evropi . Ova migraciona kretanja ukazuju na promene u percepciji EU kao sigurnog utočišta, a to je pitanje koje je izneo beloruski ministar spoljnih poslova, Maksim Riženkov, na zasedanju Ujedinjenih nacija (UN).

06.10.2024

10:40

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija