• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.12.2023

15:54

Gore meteoalarmi! Evo kada stiže poledica, kiša i sneg!

Shutterstock

Društvo

Gore meteoalarmi! Evo kada stiže poledica, kiša i sneg!

Podeli vest

U nedelju 10. decembra se očekuje nestabilno vreme na području Bačke, Srema i delova Zapadne Srbije, gde je upaljen narandžasti meteoalarm.

Narandžasti meteoalarm znači da je vreme opasno. Preciznije, prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. 

Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe, piše na sajtu RHMZ.

Takođe, na području istočne Srbije upaljen je žuti meteoalarm.

Foto: printskrin/rhmz

 

Prema sajtu Vremeradar.rs, sneg bi mogao da padne u okolini Užica, kao i Novog Pazara.

U periodu od podneva, pa sve do 18 sati postoji mogućnosti snežnih padavina u delovima Srbije koji su prekriveni rozom bojom.

U nedelju padavine i poledica

Na sajtu Vremeradar.rs navodi se da veći deo Srbije sutra očekuju padavine, ali i poledica.

U nedelju prolazno naoblačenje sa zapada-severozapada sa padavinama u većem delu zemlje. U nižim predelima kiša, u planinskim krajevima susnežica i sneg. Ujutru ponegde na severu i zapadu zemlje kiša može lediti pri tlu. Popodne i uveče na istoku zemlje slabe mešovite padavine, lokalno može biti i poledice.

Prema trenutnim izgledima početkom naredne sedmice promenljiva oblačnost i sunčani intervali, ponegde-povremeno može biti i kiše, temperatura u porastu.

RHMZ: Pašće sneg

Grafikon Republičkog hidrometeorološkog zavoda pokazuje naznake belih pahulja, pa u toj tabeli uz pojedine datume stoji oznaka za sneg.

Foto: printskrin/rhmz

 

Na grafikonu, prvi datum uz koji stoji snežna pahulja je utorak 12. decembar, pokazuje grafikon. Posle toga šansa za sneg postoji za čak šest vezanih dana, od 15. do 20. decembra. Isto je i za 23.

Mnoge će obradovati što pred doček Nove godine šansa za sneg postoji već od 29. decembra i RHMZ očekuje da će padati tog dana, kao i 30. i 31. decembra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija