• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Espreso

27.12.2023

09:30

Stiže još jedna olakšica za penzionere: Ovaj iznos je sada povećan, pogledajte ko ima pravo na pomoć

Shutterstock

Društvo

Stiže još jedna olakšica za penzionere: Ovaj iznos je sada povećan, pogledajte ko ima pravo na pomoć

Podeli vest

Iznos mesečnih primanja koji je do sada bio potreban penzionerima za sticanje statusa energetski ugroženog kupca povećan je za 3.221 dinara, na 24.987,67 dinara, odlučila je Vlada Srbije.

To znači da će status energetski ugroženog kupca moći da dobiju i penzioneri sa nešto višim primanjima, nego što je to do sada bio slučaj.

Vlada Srbije objavila je krajem prošle godine Uredbu kojom je definisala šta je potrebno da bi neki pojedinac stekao status energetski ugroženog kupca.

U odnosu na broj članova domaćinstva, ukupan mesečni prihod domaćinstva određen je prema podacima o minimalnoj potrošačkoj korpi za tročlano domaćinstvo, objavila je Vlada Srbije u Uredbi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija