• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.12.2023

11:44

Grad Pančevo poboljšava uslove Udruženja penzionera! Predstavnici udruženja održali konstruktivan sastanak sa gradonačelnikom Aleksandrom Stevanovićem!

Shutterstock

Društvo

Grad Pančevo poboljšava uslove Udruženja penzionera! Predstavnici udruženja održali konstruktivan sastanak sa gradonačelnikom Aleksandrom Stevanovićem!

Podeli vest

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva, zajedno sa Tigranom Kišom, predsednikom Skupštine grada Pančeva održao je sastanak sa predstavnicima Gradskog udruženja svih penzionera povodom predstavljanja rezultata rada u prethodnih godinu i po dana.

U mesecu decembru gradonačelnik Stevanović je imao prilike da održi sastanak sa Gradskim udruženjem penzionera, odnosno sa predsednikom i članovima Izvršnog odbora, kao i sa predstavnicima svih mesnih organizacija udruženja penzionera na teritoriji grada Pančeva.

-Kako smo čuli od gospodina Trkulje, predsednika udruženja penzionera, u prethodnih godinu i po dana mnogo toga je urađeno, mnoge stvari su se promenile na bolje. Mene je najviše obradovalo kada smo pre godinu i po dana sedeli ovde i pričali, imali su 1000 članova u udruženju, a danas ih ima više od 4000. Velika zahvalnost i u moje ime i u ime grada Pančeva svim ljudima koji su danas bili ovde, ispred udruženja penzionera i koji ih vode, na trudu i zalaganju i nesebičnom davanju kako bi udruženje postavili na nivo na kojem ono i treba da bude- rekao je gradonačelnik Pančeva.

On je dodao da je grad u prethodnom periodu kroz konkurse podržavao rad udruženja penzionera. Osposobljene su prostorije u svim mesnim zajednicama kako bi penzioneri mogli da obavljaju svoju delatnost, ali pre svega da se druže.

-Naša obaveza je da stvaramo uslove kako bi naši penzioneri mogli da se okupljaju. Tokom prethodne godine Udruženje penzionera je organizovalo i besplatne izlete i odlaske u banje. Mi ćemo kao grad i dalje podržavati sve aktivnosti koje bude organizovalo Gradsko udruženje penzionera, jer nam je cilj da okupimo što veći broj penzionera i da oni znaju da mislimo na njih, da brinemo o njima, da ih podržavamo i da nisu prepušteni sami sebi- rekao je Aleksandar Stevanović.

Simo Trkulja, predsednik Udruženja svih penzionera, istakao je da je izuzetno zadovoljan saradnjom koju ima sa rukovodstvom Grada Pančeva i da su ove godine na konkursu grada Pančeva dobili tri miliona dinara sa kojima će nastaviti da unapređuju prostor penzionera u Vojlovici, Ivanovu, Starčevu i Banatskom Brestovcu.

-Ako vam budem nabrajao šta smo sve dobili od gradonačelnika i njegovih saradnika u prethodnom periodu, mogao bih nabrajati dva sata. Grad Pančevo je obezbedilo besplatne godišnje karte za prevoz autobusima Pantransporta za sve naše penzionere, letos smo imali besplatno korišćenje bazena, grad nam je donirao između 30 i 40 raznih uređaja za organizacije u mesnim zajednicama. Radili smo na aktivnostima za ugovaranje drva za naše penzionere po povoljnoj ceni. Sve naše mesne zajednice imaju svoje mesne organizacije penzionera i sve mesne organizacije imaju svoj prostor. Do skoro, to nije bilo tako. Pola organizacja nije imalo svoj prostor, a sada imaju sve. Sredstvima koja smo dobili na konkursu Grada Pančeva koristili smo za oplemenjivanje tih prostora - rekao je Simo Trkulja.

Ivanka Ostojić, predsednica Mesne organizacije penzionera Centar, potvrdila je da je saradnja sa Gradskom upravom besprekorna i dodala da će nastojati da opravdaju sva sredstva koja su dobili od lokalne samouprave, kako bi kvalitet života penzionera bio što bolji, a prostor u kojem provode slobodno vreme oplemenjen i uređen. Cilj im je, kako ističe, da idejama i inovacijama obogate i unaprede život penzionera novim sadržajima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ovog meseca proslavljeno je 160 godina od osnivanja Gimnazije "Uroš Predić" u Pančevu!
Društvo

Ovog meseca proslavljeno je 160 godina od osnivanja Gimnazije "Uroš Predić" u Pančevu!

Gradonačnelnik Pančeva Aleksandar Stevanović obratio se prisutnim građanima povodom proslave 160 godina od osnivanje Gimnazije "Uroš Predić". Proslava je održana u prepunoj dvorani Kulturnog centra Pančevo. Pančevačka gimnazija "Uroš Predić" osnovana je naredbom Dvorskog ratnog saveta u Beču 1863. godine. Tokom cele nedelje gimnazijalci su obeležavali jubilej bogatim programom.

27.12.2023

14:48

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija