• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.01.2024

08:56

Nova obaveza za muškarce rođene ovih godina! Od danas morate da se upišete u vojnu evidenciju - Evo kako!

Tanjug/Tara Radovanović

Društvo

Nova obaveza za muškarce rođene ovih godina! Od danas morate da se upišete u vojnu evidenciju - Evo kako!

Podeli vest

Centar Ministarstva odbrane Novi Sad, od danas, 15. januara, započinje uvođenje u vojnu evidenciju regruta rođenih 2006. godine, kao i regruta starijih godišta (1994-2005.), koji do sada nisu uvedeni u vojnu evidenciju, državljana republike Srbije, sa prebivalištem na teritoriji nadleženosti Centra MO Novi Sad.

"Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva sva lica muškog pola rođena 2006. godine i starijih godišta (1994-2005.), koji nisu uvedena u vojnu evidenciju, da se jave radi izvršenja, zakonom propisane, obaveze uvođenja u vojnu evidenciju, koja će se vršiti u periodu od 15.01.2024. do 29.02.2024. godine od 09.00 do 15.00 časova u kancelarijama Ministarstva odbrane na teritoriji opštine mesta prebivališta" navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, lica su u obavezi da sa sobom ponesu ličnu kartu ili drugu važeću ispravu sa kojom je moguće utvrditi identitet osobe.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesna je čula bombu i bacila se na svoju bebu: Bombardovanje će zauvek pamtiti, jer je sačuvala dete i izgubila obe noge
Društvo

Vesna je čula bombu i bacila se na svoju bebu: Bombardovanje će zauvek pamtiti, jer je sačuvala dete i izgubila obe noge

Bombardovanje Srbije 1999. godine Vesni Stojković (52) iz Vranja zauvek je promenilo život. I danas, kada se vrati na to vreme seća se momenta koji, kako kaže, do kraja života neće moći da zaboravi. Prolazila je pored kasarne, kada je začula jaku detonaciju. U rukama je nosila ćerku Mariju koja je tada imala samo godinu i po dana. Vesna se kao majka lavica bacila na bebu da je zaštiti, a geleri su joj isekli noge. U jednom trenu našla se na zemlji u lokvi krvi.

15.01.2024

09:00

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija