• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.01.2024

10:34

"Vrtići su najkritičniji" Grujičić: Nema razloga za produženje školskog raspusta zbog gripa

Printscreen/RTS

Društvo

"Vrtići su najkritičniji" Grujičić: Nema razloga za produženje školskog raspusta zbog gripa

Podeli vest

Danica Grujičić, ministarka zdravlja ocenila je da nema razloga za produženje školskog raspusta u Vojvodini zbog obolelih od gripa i respiratornih virusa.

Ministarka Grujičić je kazala da je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" napravio detaljnu analizu koja je pokazala da je najveća zastupljenost respiratornih infekcija kod dece od četiri godine, odnosno da su vrtići najkritičniji, ali i da tu brojevi pokazuju da na nema razloga za produženje raspusta u Vojvodini.

Govoreći o ulaganjima u zdravstveni sistem u Srbiji ona je navela da nova laboratorija na Institutu za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ treba da bude gotova do kraja godine i da će ona biti najvišeg stepena zaštite gde će raditi srpski stručnjaci.

Rušićemo stare zgrade i graditi nove. Uz odgovarajuća ulaganja Torlak će moći da izdržava ne samo sebe, već i deo države. Za pet, šest godina, očekujemo da možemo da imamo sve naše vakcine, apsolutno moramo da sačuvamo Torlak, on će biti značajan i za region - kazala je Grujičić.

Ministarka je govorila i o izgradnji novog Instituta za radiologiju i onkologiju, kao i da mora da se napravi reorganizacija Ministarstva zdravlja, ali i da u Srbiji postoji pet porodilišta koja su u veoma lošem stanju i da to treba promeniti.

Porodilište u Nišu je u dosta lošem stanju, videćemo da li se više isplati rekonstrukcija zgrade ili građenje nove, većinu tih starih zgrada ne možete prilagoditi 21. veku - rekla je Grujičić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija