• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vremenska prognoza vikend

26.01.2024

21:08

Ovi delovi Srbije biće na udaru olujnih vetrova! Evo kakvo vreme nas očekuje za vikend

Shuterstock

Društvo

Ovi delovi Srbije biće na udaru olujnih vetrova! Evo kakvo vreme nas očekuje za vikend

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da nas večeras očekuje oblačno vreme sa slabom kišom koje će uveče zahvatiti severne delove Srbije, a tokom noći će se brzo premeštati i preko ostalih krajeva naše zemlje ka jugu.

Prolazno naoblačenje sa slabom kišom koje će uveče zahvatiti severne, tokom noći brzo će se premeštati i preko ostalih krajeva naše zemlje ka jugu. Na planinama će padati sneg.

Kako su meteorolozi najavili, večeras će duvati umeren i jak severozapadni vetar, a lokalno se očekuje i poledica.

U drugom delu noći u Vojvodini se očekuje razvedravanje.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i vetrovito, pre podne na severu i zapadu sa dužim sunčanim intervalima, a samo će se na istoku i jugoistoku zemlje zadržati oblačno vreme povremeno sa slabim mešovitim padavinama, kišom i snegom. 

Foto: Informer

 

Vetar će biti umeren i jak severozapadni, ponegde i sa olujnim udarima, posle podne u slabljenju, saopštio je Republički hidro-meteorološki zavod. Najniža temperatura od -2 do 5 stepeni, a najviša od 6 do 10 stepeni. 

Uveče i tokom noći u svim predelima oblačno, mestimično sa slabim snegom, u nižim predelima i slabom kišom.  U Beogradu će sutra pre podne biti pretežno sunčano uz umeren i jak severozapadni vetar. Posle podne umereno oblačno uz slabljenje vetra. Jutarnja temperatura oko 4, najviša dnevna oko 8 stepeni. Uveče i tokom noći oblačno sa kratkotrajnom slabom kišom i susnežicom, u višim delovima grada i sa slabim snegom. 

Prema izgledima vremena za sedam dana, u nedelju se očekuje umereno do potpuno oblačno sa lokalnom pojavom slabe kiše i susnežice u nižim i snega u višim predelima, osim na severozapadu zemlje i u Negotinskoj Krajini gde će biti pretežno sunčano.

Početkom sledeće sedmice u jutarnjim satima slab i umeren mraz, u većini mesta od -6 do nula stepeni, magla i niska oblačnost koja će se u ponedeljak i utorak po kotlinama, dolinama i u nizijama zadržati i tokom celog dana. 

U ostalim krajevima pretežno sunčano. U drugoj polovini sedmice toplije uz postepeno naoblačenje, ponegde sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snegom.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija