• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.02.2024

13:33

Dečak (8) zaražen morbilama nikad nije primio nijednu vakcinu! Lekari šokirani: Sada se proverava jedna stvar!

Informer/shutterstock

Društvo

Dečak (8) zaražen morbilama nikad nije primio nijednu vakcinu! Lekari šokirani: Sada se proverava jedna stvar!

Podeli vest

Osmogodišnji učenik drugog razreda iz Beograda, kod kojeg su dijagnostikovane male boginje, nije vakcinisan od rođenja, kako je utvrđeno.

Danas je potvrđeno da boluje od morbila. On predstavlja treći slučaj malih boginja registrovan u Srbiji ove sezone.

Trenutno se vrši provera vakcinalnog statusa svih osoba koje su bile u kontaktu sa njim. 

To je treći potvrđen slučaj malih boginja u ovoj godini. Prethodno su morbile potvrđene kod dečaka (15) i njegove majke. Reč je o inportovanim slučajevima, što znači da su se zarazili u inostranstvu, a bolest se manifestovala kada su stigli u Srbiju. Dečak nije vakcinisan i leči se na Infektrivnoj klinici u Beogradu, jer ima upalu pluća. Majka je prošla sa blažom kliničkom slikom.

Foto: Shutterstock

 

Podsetimo, zbog rasta broja obolelih od velikog kašlja, veoma zarazne i opasne bolesti za koju postoji vakcina, Lekarska komora Srbije apelovala je na roditelje da vakcinišu decu u skladu sa kalendarom obavezne vakcinacije i da prate savete izabranog pedijatra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija