• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.03.2024

10:55

"Dobio sam spisak čiju decu ne smem da dotaknem dok preskaču kozlić" Miloš je radio kao nastavnik, a ovo ponašanje roditelja ga je šokiralo (VIDEO)

Printscreen Instagram/adam_lekovito

Društvo

"Dobio sam spisak čiju decu ne smem da dotaknem dok preskaču kozlić" Miloš je radio kao nastavnik, a ovo ponašanje roditelja ga je šokiralo (VIDEO)

Podeli vest

Diplomirani nutricionista i sportski trener, Miloš Ademović, govoreći o stanju u prosveti istakao je da su nastavnicima ruke vezane, te da se čini da se ide ka tome da roditelji uređuju sistem kako oni žele.

- Dobio sam spisak od direktorke čijoj deci smem da asistiram dok preskaču kozlić, a čijoj ne, dok sam radio na zameni u jednoj školi - počinje svoju priču Ademović koji je podelio svoje iskustvo dok je radio kao nastavnik na zameni u jednoj školi.

- Kao profesor radio sam u jednoj školi na zameni, i tamo je bila gimnastika na polaganju kada samo dobio spisak od direktorke čijoj deci smem da asistiram dok preskaču kozlić, a čijoj ne. Jer dete kada preskače kozlić, vi morate da ga uhvatite za ruku da ne bi palo, da se ne bi povredilo... Ja sam dobio spisak! Roditelji su na svom roditeljskom savetovanju potpisali čiju decu ja smem fizički da kontaktiram, jer to je fizički kontakt, molim vas, da uhvatim, da dete ne slomi glavu - rekao je tada šokiran Ademović.

 

 

Deca koja su bila na drugom spisku, koju nije smeo fizički da dodirne, nisu ni preskakala kozlić!

- Znači, do tog nivoa mi idemo da će dečija prava i roditelji će moći bukvalno da uređuju kako oni žele i kako oni smatraju taj celi sistem. Znači, ja nisam imao uopšte nikakvu opciju tu, nikakav mehanizam da tu decu ispitam, da dobiju ocenu iz gimnastike. Zato što ti moraš fizički da budeš tu, da paziš to dete da se ne povredi, a nemaš dozvolu da ga dodirneš. A danas deca žive jako nezdravo, kosti su im jako slabe, na mali pad njima pucaju kosti - ispričao je Ademović

Foto: printscreen instagram

 

Kako kaže, zbog loše hrane i neaktivnosti kosti su deci danas slabe i jednostavno morate da na višem nivou povedete računa o njima.

- Međutim, dođe spoljni faktor gde morate da potpišete da smete nečijem detetu da asistirate. Mehanizmi profesora su na mizernom nivou. Ima svakakvih profesora, ali ima mnogo dobrih kojima su vezane ruke, tako da ne mogu da pomognu toj deci. I šta god oni rekli van nekog njihovog školskog protokola, oni su u problemu - rekao je Ademović i dodao:

Dolaze roditelji sa advokatima da se poveća ocena detetu, hoće da tuže nastavnike. To je do tog nivoa došlo - ispričao je Miloš Ademović.

On je zaključio i da su nastavnicima mehanizmi vaspitanja ukinuti i da autoritet profesora danas ne postoji.

- Osetna je razlika kada je u pitanju odnos prema nastavnicima u selu i gradu. U seoskoj sredini i dalje postoji neko poštovanje prema profesoru, dok je totalno druga priča po gradskim školama - kaže Ademović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija