• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/P. Ivković

07.03.2024

17:24

"Naslonio je na ogradu i šutirao": Apel majke iz Šida čije dete (11) trpi jezivo nasilje! "Sve je došlo do suda"

beta/printscreen

Društvo

"Naslonio je na ogradu i šutirao": Apel majke iz Šida čije dete (11) trpi jezivo nasilje! "Sve je došlo do suda"

Podeli vest

Vršnjačko nasilje, nažalost postalo je svakodnevnica u školama, a uvek se kao po difoltu dešava samo od strane jdnog učenika, dok ostatak kolektiva trpi nasilje.

Jedan majka iz Šida, javila se našoj redakciji kako bi iznela problem njene ćerke i čitavog odeljenja jedne škole u Šidu. 

- Ja sam Kristina Pavlović iz Gibarca i moje dete, moja jedanaestogodišnja ćerka trpi nasilje od strane jednog učenika koji je došao u našu školu OŠ "Sremski fron" i odeljenje u septembru, a tada su mu deca postale meta. 22.02 i 23.02 doživela je vrsnjačko nasilje od strane drugara iz odeljenja. Udarao ju je školskom stolicom, nabio na školsku klupu, gde je ona plakala a on joj uputio mnogo ruzne uvrede - počinje majka i dodaje: 

- Sledećeg dana je prišao iz čista mira i pobacao njene stvari, minicama od patentare je gađao u nos, šećer joj sipao u kosu. Zatim joj se uneo u facu, on je visok i krupan dečak, ona je pokušala da se odbrani i odgurnula ga je i on ju je nabio na školsku ogradu i isutirao nogama gde ima vidljive povrede od oba dana zlostavljanja. Ovo nije prvi put da tuče svoje drugare u razredu. Ta ograda školska je popravljena pre mesec dana,da nije popravljena ne smem da zamišljam šta bi se desilo mojoj devojcici - priča majka koja je u sedmom mesecu trudnoće i svakodnevno preživljava novi stres. 

 

Devojčicu je toliko tukao da je završila kod lekara. 

- Razredna i direktor škole su me zvali otišla sam po nju. Bila sam u domu zdravlja u Sidu dobila izveštaj, poslata sam u Sremsku Mitrovicu gde su povrede ustanovljenje, imamo sve izveštaje lekara, bila sam u policijskoj stanici da ga prijavim. Zvala sam i predsednika Šidske opstine. Ja sam u sedmom mesecu trudnoće očekujem još jedno dete, EKG mi nije valjao imala sam 156 otkucaja u minuti imam i te izveštaje. Imam čak i obaveštenje da je taj dečak prebačen iz OŠ "Branko Radičević" u Šidu pa je prebačen ovde u našu školu. Majke su zaista zabrinute za svoju decu - ističe majka. 

Kako kaže, problem dečaka datira od ranije, a u jednom  momentu su na času bilki i roditelji dečaka.  

- Roditelji su mu razvedeni, i čula sam kako navode da vuče dete probleme iz tog braka i da se iživljava nad drugima. Od početka školske godine svi decu dira niko ne reaguje a mnogi roditelji su se zalili školi. Dolazili su u školu njegovi roditelji i sedeli sa njim na času da bi se nastava održala.

Kako ističe, zbog postojećeg problema, aktvirala se škola, policija, Centar za socijalni rad, Ministarstvo prosvete a slučaj je došao i do Višeg suda, ali i do platforme "Čuvam te".

Na pitanje, šta vidi kao potencijalno rešenje, rekla je ukratko: 

- Majka sam, samo želim da tom detetu bude bolje. Budući da ima problem od ranije, smatram da roditelji treba da priznaju sebi da dete ima problem i da se potrude da taj problm reše a ne da ga guraju pod tepih. Prebacivanje dečaka u drugu školu nije rešenje, jer se tako problem produbljuje. Mislim da je potreban psiholog, kako bi se došlo do problema i rešenja, on je samo dete i nije kriv ukoliko ima neke traume - zaključila je majka za naš portal. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak
Beograd

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak

Najmasovniji međunarodni sportski događaj na ulicama našeg glavnog grada - Beogradski maraton, održava se u nedelju 28. aprila sa već tradicionalnim startom kod Crkve Svetog Marka i ciljem na Terazijama. Beogradski maraton ove godine okupiće rekordnih preko 13.000 učesnika, i to na distancama od 10, 21 i 42 kilometra, a u Beograd dolazi i 2.500 stranaca iz 72 zemlje širom sveta.

27.04.2024

09:14