• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.03.2024

19:27

Ovo vam se neće svideti! Srbija na udaru jakog ciklona, evo kada i gde stiže nevreme

Darko Cvetanović, Shutterstock

Društvo

Ovo vam se neće svideti! Srbija na udaru jakog ciklona, evo kada i gde stiže nevreme

Podeli vest

Nakon kratkotrajnog, ali osetnijeg zahlađenja, Srbiju je pred kraj dana zahvatilo razvedravanje. Ostalo je i dalje prohladno, pa će tokom večeri biti vedro i hladno. Ipak, vikend pred nama doneće nam osetno toplije vreme, ali će se nastaviti promenljivo.

U Srbiji u subotu ujutro hladno, ponegde i slab mraz. Tokom dana biće toplo, uz dosta sunčanih perioda. Na jugu i zapadu tokom dana sledi naoblačenje, ponegde sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Ova oblačnost u toku večeri doneće i ostalim predelima Srbije prolaznu kišu.

Jutarnja temperatura biće od -2 do 6°C, maksimalna dnevna od 13 do 17°C, u Beogradu do 15°C.

U nedelju još toplije. Očekuje se sunčano. Maksimalna temperatura biće do 21°C, u Beogradu do 20°C.

Početkom sledeće sedmice naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Temperatura u manjem padu, ali će biti i dalje toplo. Maksimalna temperatura biće oko 15°C.

Sredinom sledeće sedmice očekuje se zahlađenje i pad temperature na 10°C. Kiša će padati u nižim, sneg u planinskim predelima.

Prema kraju sledeće sedmice stabilizacija vremena i porast temperature vazduha.

Inače, za vikend i početkom sledeće sedmice u Srbiji će duvati umeren do jak jugoistočni vetar, u košavskom području povremeno sa olujnim udarima, na jugu Banata od 80 km/h.

Dakle, Srbija će narednih dana biti pod uticajem veoma snažnog ciklona sa Atlantika, a potom i sa centralnog Mediterana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija