• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Infoliga

15.03.2024

09:49

Nakon trinaest godina u Kovilju se začuo najradosniji plač: Porodica Bojović postala je bogatija za još jednog člana! (VIDEO)

Youtube printscreeen

Društvo

Nakon trinaest godina u Kovilju se začuo najradosniji plač: Porodica Bojović postala je bogatija za još jednog člana! (VIDEO)

Podeli vest

U ivanjičkom selu Kovilje nakon trinaest godina začuo se najradosniji plač na svetu. Porodica Bojović postala je bogatija za još jednog člana. Miloš i Mila dobili su sina Ivana a meštani kažu da se više i ne sećaju kada se u ovom udaljenom selu rodila beba.

Majka Mila kaže da su svi meštani sela bili presrećni kada se rodi Ivan nakon toliko godina.

- Ja to ne mogu da opišem, taj osećaj. Svi su mu se obradovali kao da je njihovo dete, bili su oduševljeni  - priča Mila.

Srećni otac Miloš Bojović kaže da su se meštani sela Kovilj jako obradovali prinovi jer kako kaže niko 13 godina nije video malo bebu u selu.

- To je za njih bilo kao lutrija,toliko su se obradovali. Svi vole da dođu kod nas i da čuvaju Ivana - priča otac Miloš.

Foto: Printscreen You Tube

 

Na pitanje zašto su ostali na selu, kaže da je presudna bila ljubav prema rodnom kraju.

Ja volim grad, nije da mi je mrsko da živim u boljim uslovima, alui iskreno na selu imamo bolje prihode - ističe Mila.

Njen suprug Miloš napominje da bi život u Kovilju bio mnogo lakši kada bi imali bolje puteve.

- U selu ima dosta meštana koji su stariji od 50 godina, rade, sposobni su i ostaće u selu. Ali vima bi nam značilo da immao bolje puteve i povezanost sa gradom - kaže Miloš. 

Foto: Printscreen You Tube

 

Porodicu Bojović posetio je i predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, koji je sa porodicom razgovarao o njihovim potrebama, a bebu darivao dečijim auto sedištem.

Da bi se mladi vratili u udaljena sela ključna je infrastruktura pa je prvi čovek opštine obećao da će se lokalna samouprava potruditi da obezbedi bolje uslove za život ljudi u ruralnim područjim.

- Uz  pomoć države, lokalna samouprava će i ove godine uložiti značajna sredstva u uređenje i asfaltiranje seoskih puteva - kaže Momčilo Mitrović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija