• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Agroklub

29.03.2024

09:16

U ovom delu Srbije viša cena jagnjadi, ali ne i prasića: Evo na kojim pijacama možete da prođete jeftino

Tanjug

Društvo

U ovom delu Srbije viša cena jagnjadi, ali ne i prasića: Evo na kojim pijacama možete da prođete jeftino

Podeli vest

Otkupna cena krava za klanje simentalske rase bila je niža u nedelji za nama u klanicama na području podrinjskog regiona, a otkupljivane su najčešće po ceni od 260 din/kg, piše STIPS.

Na stočnoj pijaci u Čačku tokom prethodne nedelje izostala je ponuda teladi, tovne junadi i ostalih kategorija goveda. Klanice sa ovog područja otkupljivale su tovnu junad, telesne mase veće od 480 kilograma po ceni od 340 din/kg, tovne bikove teže od 500 kilograma po ceni od 350 din/kg i krave za klanje, simentalske rase, po dominantnoj ceni od 230 dinara po kilogramu.

Za otkupljenu tovnu junad, telesne mase od 80 do 120 kilograma, odgajivači sa područja srednjebanatskog regiona mogli su dobiti 320 din/kg.

Prasad u Mačvi za 500 dinara

Otkupna cena prasadi, telesne mase od 16 do 25 kilograma, bila je niža u klanicama na području Loznice i okolnih mesta podrinjskog regiona. Dominirao je iznos od 540 din/kg. I u klanicama na području susednog mačvanskog regiona, takođe je došlo do pada otkupne cene prasadi, telesne mase od 16 do 25 kilograma, jer je dominirao iznos od 500 din/kg.

Na pijaci žive stoke u Kraljevu prasići su bili skuplji u odnosu na prethodni period, a dominirao je iznos od 520 din/kg. Za razliku od njih, niža je bila cena krmača za klanje, pa je dominirao iznos od 160 din/kg. Prasići su pojeftinili tokom treće sedmice marta i na stočnoj pijaci u Nišu. Glavni razlog bila je vrlo slaba ponuda. Dominantna cena iznosila je 500 din/kg.

Klaničari sa područja jablaničkog regiona protekle su sedmice po višim cenama otkupljivali prasad od 16 do 25 kilograma, jer je dominirao iznos od 500 din/kg. Osim prasadi, otkupljivali su i tovne svinje teže od 120 kilograma, po dominantnoj ceni od 220 din/kg. Obim otkupljenih grla bio je prosečan.

Poskupela su i jagnjad na pijaci žive stoke u Užicu. Promet se, u većini slučajeva, odvijao po ceni od 520 din/kg. Otkupna cena jagnjadi billa je niža protekle sedmice i u klanicama na području pirotskog regiona, jer se otkup obavljao najčešće za 500 dinara za kilogram.

Na stočnoj pijaci u Kraljevu poskupeli su jarići, a najčešče su se prodavali za cenu od 520 dinara za kilogram.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija