• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

13.05.2024

14:47

Kada stiže nova tura od 150.000 vaučera za odmor u Srbiji: Interesovanje ogromno, poslednji put 'planuli' za samo četiri sata

printscreen

Društvo

Kada stiže nova tura od 150.000 vaučera za odmor u Srbiji: Interesovanje ogromno, poslednji put 'planuli' za samo četiri sata

Podeli vest

Prva ovogodišnja kvota od 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji podeljena je 15. januara za samo 4 sata.

Udruženje 'Moja Srbija' uputilo je poziv Vladi Republike Srbije da tokom maja pusti u opticaj dodatnih 150.000 vaučera, čime bi se u značajnoj meri zadovoljile potrebe zainteresovanih građana.

U januaru ove godine, po deseti put je pokrenuta akcija podele vaučera za odmor u Srbiji. Tom prilikom odobrena je kvota od 100.000 vaučera. Međutim, zbog velikog interesovanja, rezervisani su mnogo veći kapaciteti od odobrene kvote, pa su vaučeri podeljeni za samo jedan dan.

Odmah nakon toga, iz Vlade Srbije su stigli jasni nagoveštaji da će biti puštena u opticaj i nova tura vaučera.

- Najveći broj građana koji u januaru nisu uspeli da predaju formulare i da ostvare pravo na subvencionisani smeštaj, očekuje nastavak akcije, kako bi bili u mogućnosti da organizuju svoj odmor u Srbiji po povlašćenim cenama - rekao je Milan Ristić iz udruženja 'Moja Srbija' i dodao da su se sada ugostitelji našli u problemu jer su tokom marta, aprila i maja imali veliki broj nepopunjenih termina zbog otkazivanja rezervacija, a isti problemi će se nastaviti i tokom juna.

Udruženje 'Moja Srbija' je u više navrata zahtevalo od Vlade Republike Srbije da se kvota odobrenih vaučera poveća sa 100.000 na 250.000, da se vrednost vaučera poveća sa 5.000 na 10.000 dinara, kao i da se početak akcije pomeri sa 1. januara na 1. februar.

Prihvatanje prethodnih zahteva da se vrednost vaučera poveća sa 5.000 na 10.000 dinara i da se termin početka akcije pomeri na 15. januar, doprinelo je da ova subvencija ponovo postane veliki zamajac za razvoj domaćeg turizma u Srbiji, a da ugostitelji lakše i pravilnije organizuju rezervaciju svojih kapaciteta.

- Puštanjem u opticaj nove kvote od 150.000 vaučera, Vlada Srbije bi omogućila zainteresovanim građanima da iskoriste pravo na ovu popularnu subvenciju, a ugostiteljima da realizuju već izvršene rezervacije, što bi predstavljalo veliki podsticaj za dalja ulaganja i unapređenje njihovih smeštajnih kapaciteta - zaključio je Ristić.

Tokom prethodnih devet godina građanima Srbije je podeljeno više od milion vaučera, promet u domaćem turizmu je višestruko uvećan, a veliki broj građana je našao mogućnost zaposlenja i zarade u ugostiteljskoj delatnosti, što predstavlja jasan pokazatelj koliko su isplative subvencije našim građanima i domaćoj privredi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija