• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.05.2024

14:44

Dr Neda Pavlović: Transformacija obrazovanja u digitalnom dobu

Telekom Srbija

Društvo

Dr Neda Pavlović: Transformacija obrazovanja u digitalnom dobu

Podeli vest

Doktorka Neda Pavlović, koordinatorka za PR i komunikacije Vaspitno obrazovnog sistema „Kreativno pero“ bila je gost najnovije epizode Telcasta, podkasta kompanije Telekom Srbija.

U zanimljivom razgovoru, autorka i urednica Minja Miletić pitala je sagovornicu na koji način funkcioniše privatno obrazovanje u Srbiji, koliki je uticaj imao razvoj novih tehnologija, te kako se snalaze deca, a kako roditelji u digitalnom dobu i koje izazove u obrazovanju i nastavi donosi primena alata veštačke inteligencije, kao i još dosta drugih detalja.

- Sistemski se puno razlikujemo od državnog sistema i privatnih škola. Jedinstveni smo jer smo integrilisali dva različita programa – nacionalni i Kembridž internacionalni program i naša deca dobijaju dve diplome na kraju školovanja - rekla je Pavlović.

Foto: Telekom Srbija

 

Ona je istakla da još uvek ne možemo da pretpostavimo čime će se naša deca baviti u godinama koje slede, jer se, usled brzog života i brzih tehnoloških promena, ne zna koje će profesije biti aktuelne u budućnosti. Danas smo na jedan klik od bilo koje informacije, te je cilj programa koje VOS

"Kreativno pero“ sprovodi da deca rešavaju probleme, snađu se, konkretno komuniciraju i kritički razmišljaju. Za sve detalje o ovim i drugim temama pogledajte i poslušajte celu epizodu na Youtube kanalu Telekoma Srbija, kao i platformama Spotify, iTunes, Deezer, podcast.rs, Apple podcast i Google Podcast-u.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija