• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.05.2024

10:28

Zbog prebijanja profesora, mali Sergej ostaje bez novca za lečenje: Ovo je dečak za kojeg je prikupljan prilog na Gimnazijadi!

budi human

Društvo

Zbog prebijanja profesora, mali Sergej ostaje bez novca za lečenje: Ovo je dečak za kojeg je prikupljan prilog na Gimnazijadi!

Podeli vest

Humanitarna akcija i sportski turnir u Beogradu -"Gimnazijada", prekinuta je posle skandaloznog tinejdžerskog incidenta u kome je teško povređen profesor Treće beogradske gimnazije.

Međutim, još jedna tužna strana ove priče je priča Sergeja Milićevića, dečaka za čije lečenje je na humanitarnom turniru prikupljan novac. Svakog meseca potrebno mu je 3.700 evra za terapije u Turskoj kako bi imao koliko-toliko normalnu mladost.

On je nasmejan i vedar dečak, ali samo oni koji ga poznaju znaju kroz kakve muke prolazi - teška dijagnoza obeležila je čitav njegov život.

Tumor na mozgu

Sergej je već sa osam meseci imao simptom opake bolesti sa kojom se i danas, sa svojih 13 godina junački bori. Njemu je dijagnostifikovan benigni tumor na mozgu, ali operacija urađena 2012. godine nije mogla da bude trajno rešenje. Zbog mesta na kome se nalazi tumor on nije mogao da se u potpunosti ukloni, pa se odrastanje ovog dečaka pretvorilu u stalnu brigu, kontrole, snimanja magnetnom rezonancom, primanje hemoterapije i doza zračenja, nove operacije...

 

Tumor je izazvao cistu, koju je trebalo drenirati, a onda su usledile nove komplikacije.

U ovom trenutku rešenje je serija terapija u Turskoj, koje se sprovode na oko tri nedelje i svako putovanje porodicu mnogo košta. Uz to, potrebne su i periodične kontrole koje staju 2.000 evra.

Sergeja za Tursku ne vezuju lepe stvari - zna da ga tamo čekaju mučne terapije, ali i sećanje na oca koji je preminuo tokom jednog takvog putovanja od posledica infekcije korona virusom.

Sergej je učenik šestog razreda OŠ "Jelena Cvetković" i nedavno je za njega organizovan i Uskršnji bazar, a Gimnazijada je bila još jedna prilika da se dečaku pomogne, ali je, nažalost, prekinuta zbog nemilog događaja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51