• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

31.05.2024

12:07

Najnovije upozorenje RHMZ na jak pljusak i olujni vetar: Očekuju se i superćelijske oluje, evo i gde

Miloš Rafailović/shutterstock

Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ na jak pljusak i olujni vetar: Očekuju se i superćelijske oluje, evo i gde

Podeli vest

Uslova za grmlјavinske nepogode (jak plјusak, grad, olujni vetar) kasnije posle podne i uveče biće na severozapadu Srbije, navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

"Oblačnost koja u Slavoniji, BiH, ali i na zapadu i jugozapadu Srbije uslovlјava kišu u naredna 3 časa premeštaće se ka centralnoj Srbiji, Sremu i Bačkoj. Na području Beograda prolazne padavine očekuju se sredinom dana", najavio je RHMZ.

"Topli front će (danas) u prvom delu dana preći preko Srbije i pratiće ga slaba do umerena kiša i pojačavanje južnih vetrova nakon njegovog prolaska.

Foto: printscreen rhmz

 

 

Posle 14-15 h, u regionu:

Srema
Mačve
Sve 3 Bačke
Okolini Grada Beograda (zapad)

- atmosfera će se destabilizovati, u kombinaciji sa jačanjem smicanja vetra.

▪︎ Oluje (superćelije) se mogu inicirati na istoku Slavonije / severoistoku Bosne i krenuti jugozapadnim strujanjem prema severoistoku (najjači oblaci će se kretati zapadnim / sverozapadnim strujanjem). Najjači oblaci će donositi jak grad do 4 cm u prečniku.

Posle 15 sati prva potencijalna trasa oluja će biti dolinom Save, a posle 18 sati će se glavna aktivnost premeštiti na region Bačke, kada oluje iz Slavonije sve do duboko u noć mogu prelaziti preko Bačke ka Mađarskoj.

Oblaci iz zapadne Srbije mogu izdržati sve do Banata i Podunavlja, donoseći izolovane pljuskove i grmljavinu.

Južno od Save i Dunava, nakon prolaska fronta sa slabom i umerenom kišom pre podne i sredinom dana, u drugom delu dana suvo i bez uslova za nevremena", objavio je Hailz Srbija, meteorološki sistem.

U Bačkoj je na snazi narandžasti meteo alarm zbog grmljavine. Narandžasto upozorenje znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe..


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija