• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

04.06.2024

10:43

Vesić: Od danas počinje zamena signalizacije na deonici od petlje Dobanovci do petlje Bubanj Potok

informer.rs

Društvo

Vesić: Od danas počinje zamena signalizacije na deonici od petlje Dobanovci do petlje Bubanj Potok

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da od danas počinje zamena kompletne signalizacije na deonici od petlje Dobanovci do petlje Bubanj Potok koja je donedavno bila auto-put, ali je uredbom Vlade Srbije preimenovana u moto-put.

Zelene table ćemo zameniti plavim tablama, što će se raditi 50 dana. Zamenićemo 318 znakova, 25 velikih tabli i ono što vozači treba da znaju, s obzirom da će tu sada biti postavljena nova saobraćajna siganalizacija, dozvoljena brzina na moto-putu je 100 kilometara na sat, a kroz naseljeno mesto 80 kilometara na sat”, rekao je Vesić.
To, dodao je, znači da je od petlje Dobanovci do petlje Bubanj Potok, što je trasa ovog moto-puta, moguće voziti brzinom do 100 kilometara na sat što je primereno gradskim uslovima, dok je kroz sam grad moguće voziti 80 kilometara na sat.

Foto: Informer

 

Ostaje zaustavna traka koja se koristi za Hitnu pomoć, policiju. Ukoliko Grad Beograd bude izrazio želju, možemo da pričamo o tome da se ta traka koristi i za javni prevoz. Mi smo otvoreni za razgovor jer možda je moguće ubrzati javni prevoz korišćenjem ove trake, ali taj predlog mora da potekne od onoga ko organizuje gradski javni prevoz”, rekao je Vesić.
On je podsetio da je Vlada Srbije usvojila uredbu o kategorizaciji državnih puteva kojom su, po prvi put u našoj zemlji, uvedeni novi putevi to jest moto-putevi.
To su brze saobraćajnice i mi sada gradimo nekoliko takvih saobraćajnica, koje nisu auto-putevi”, rekao je Vesić.
Naveo je da se rade brza saobraćajnica između Loznice i Šapca koja treba da bude završena do kraja ove godine, Dunavski koridor, brza saobraćajnica “Osmeh Vojvodine” koja će ići od Bačkog Brega do Srpske Crnje, kao i Fruškogorski koridor.

Foto: Informer

 

To su sve brze saobraćajnice na kojima će biti uspostavljen drugačiji režim naplate u odnosu na auto-put”, rekao je Vesić.
Naveo da je u tom smislu bilo neophodno da se uvede nova kategorija puteva što je, kako je istakao, urađeno pre svega zbog bezbednosti na putevima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom
Politika

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju saglasili su se danas da bi dobri politički odnosi dve zemlje trebalo da utiču i na poboljšanje ekonomskih odnosa odnosno bolju saobraćajnu povezanost čemu bi, kako su naveli, doprinela realizacija projekata pre svega u oblasti putne i železničke infrastrukture.

03.06.2024

17:24

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija