• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ Telegraf.rs

23.06.2024

15:52

Oluja se već stuštila na Srbiju! Hitno upozorenje RHMZ: Ovi delovi sledeći na udaru! (FOTO/VIDEO)

Instagram/Instagram video printscreen

Društvo

Oluja se već stuštila na Srbiju! Hitno upozorenje RHMZ: Ovi delovi sledeći na udaru! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

U ovom času, atmosfera sve više postaje nestabilnija. Pljuskova sa grmljavinom ima na krajnjem jugoistoku, jugozapadu i zapadu Srbije.

Tim povodom oglasio se i RHMZ u 15:30 sati najnovijom najavom:

U narednih sat vremena u južnim predelima Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti pljuskovi sa grmljavinom, koji su na području Zlatiborskog, Raškog i Pčinjskog okruga najizraženiji uz kratkotrajnu pojavu grada i jak i olujni vetar.

Veoma jak grmljavinski sistem zahvatio je šire područje Bosilegrada i donosi grad i veoma obilne pljuskove, piše meteorolog Đorđe Đurić.

Oluja sa grmljavinom zahvatila je i delove Peštera i nalazi se u blizini Novog Pazara i Tutina, a pljuskova sa grmljavijom ima i na širem području Užica.

U nastavku poslepodneva i u drugim predelima Srbije očekuje se jači razvoj oblačnosti, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom, kojih već ima u južnim, jugozapadnim, zapadnim i jugoistočnim predelima Srbije, a kasnije posle podne i uveče biće ih i u ostalim predelima.

Krupan grad već je pao u Sjenici:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Delovi Peštera zahvaćeni su olujom sa grmljavinom, koja se nalazi u blizini Novog Pazara i Tutina, a pljuskovi sa grmljavinom prisutni su i na širem području Užica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Najveća opasnost od razvoja veoma snažnih grmljavinskih oluja očekuje se na području Moravičkog, Raškog, Rasinskog, Topličkog i Nišavskog okruga, a potom bi se oluje u jugozapadnoj ili zapadnoj visinskoj struji premeštale ka centralnim predelima Srbije, pre svega prema Šumadiji i Pomoravlju, ali i ka severnijim predelima, odnosno ka Kolubarskom okrugu, Mačvi i Sremu.

U predelima sa najintenzivnijim grmljavinskim procesima očekuju se veoma jaki gromovi, krupan grad i veoma obilni pljuskovi, a kako se bi se ovi procesi duže zadržavali nad istim područjem zbog slabih visinskih struja, palo bi i više od 40 litara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od urbanih poplava i bujica, upozorava Đurić.

Maksimalna temperatura biće danas od 30°C na severu i zapadu do 35°C na jugu, jugoistoku i istoku Srbije, u Beogradu do 32°C.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija