• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.06.2024

10:06

Voda je izvor života - zašto?

Promo

Društvo

Voda je izvor života - zašto?

Podeli vest

Voda je izvor života, a mesta na kojima ona izvire često kriju prirodne lepote stare hiljadama godina. Uloga vode je ključna u skoro svim procesima u ljudskom organizmu - regulaciji telesne temperature, cirkulaciji, varenju, čak i pamćenju i razmišljanju. Pored toga, neophodna je i za hidrataciju kože, ali i za eliminisanje svih toksina koji se nalaze u telu.

Ukoliko ne pijemo dovoljnu količinu vode svakog dana, a preporučen unos iznosi minimum dve litre dnevno, može doći do smanjenja količine sive materije u mozgu, a posledice toga su otežano razmišljanje i lošija koncentracija. U danima kada ne pijemo dovoljno vode, može doći do osećaja vrtoglavice, umora i glavobolje, što svedoči o tome koliko voda utiče na naše raspoloženje, ali i na naše rezultate i uspehe.

Svakodnevne aktivnosti, poput čitanja sa papira ili ekrana, razmišljanja i logičkog razmišljanja, mogu predstavljati značajnu prepreku ukoliko količina vode u organizmu značajnije opadne. Samim tim, dehidratacija je značajan problem za sve, bez obzira na godine, pol, stepen fizičke aktivnosti ili bilo koju drugu razliku.

Foto: Promo

 

Osveženje je važno imati na dohvat ruke u bilo kom trenutku, a sastav Jazak vode pogodan je za svakodnevno okrepljenje tela i duha. Ova voda, koja izvire u predivnim predelima Fruške gore, potpuno je čista, zbog čega se ne filtrira i ne prerađuje. U svakoj Jazak flašici nalazi se izvorski čista voda, i to u nekoliko varijanti, poput mineralne, ali i vode sa prirodnim aromama mandarine i limuna, zove i aloja vere, kao i šumskog voća. 

Svojim stanovnicima Fruška gora je darovala mnogobrojne dragulje prirode, a kristalno čista Jazak voda je jedan od njih. Okružen manastirima i udaljen od gradske buke i zagađenja, izvor Jazak je planinski biser čija voda donosi mir svakome ko odluči da se njome osveži.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija