• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.06.2024

13:36

MK Group i AIK banka donirale 100.000 evra za renoviranje soba u Studentskom domu "Slobodan Penezić" u Beogradu

Goran Minić, Petar Jovanović, Slavica Đukić Dejanović, Aleksandra Stojanović, Foto: Jakov Simović

Društvo

MK Group i AIK banka donirale 100.000 evra za renoviranje soba u Studentskom domu "Slobodan Penezić" u Beogradu

Podeli vest

Uz podršku Ministarstva prosvete, potpisan ugovor o donaciji Studentskom centru „Beograd“ koji će sredstva iskoristiti za renoviranje soba Studentskog doma „Slobodan Penezić”.

MK Group i AIK Banka potpisale su ugovor o donaciji 100.000 evra  Studentskom centru „Beograd”, ustanovi koja u glavnom gradu pruža usluge smeštaja za 10.500 studenata u 14 studentskih domova. Finansijska sredstva biće iskorišćena za renoviranje i opremanje u Studentskom domu „Slobodan Penezić” na Zvezdari. Ova donacija deo je regionalnog filantropskog programa vrednog 350.000 evra, koji će uključiti renoviranje četiri studentska doma u zemljama Adria regiona u kojima MK Group posluje, i predstavlja nastavak redovnih aktivnosti podrške deci, mladima i obrazovanju.

Foto: Goran Minić, Petar Jovanović, Slavica Đukić Dejanović, Aleksandra Stojanović, Foto: Jakov Simović

 

Donacija Studentskom centru „Beograd” realizuje se uz podršku Ministarstva prosvete, koje je pomoglo u izboru odgovarajućeg investicionog projekta, kako bi donirani novac bio iskorišćen u najboljem interesu studenata. „Zahvaljujem se kompaniji MK Group i AIK Banci, koje su prepoznale važnost ulaganja u obrazovanje i koje kroz program „Podrška porodici” žele da doprinesu unapređenju uslova i života studenta, koji borave u studentskim domovima. Smeštaj tokom studija i dalje je jedno od najvažnijih pitanja za studente koji studiraju van mesta stanovanja i njihove roditelje. Naš cilj je da obezbedimo dodatne kapacitete i stvorimo dobre i ekonomski prihvatljive uslove za smeštaj studenata”, poručila je ministarka prosvete, prof. dr Slavica Đukić Dejanović.

Renoviranje u Studentskom domu „Slobodan Penezić” uključiće zamenu podova, unutrašnjih vrata, molersko-farbarske radove i kompletno opremanje nameštajem u studentskim sobama. „Velika mi je čast da se zahvalim na izuzetno značajnoj donaciji koja će doprineti poboljšanju uslova za život i rad naših studenata. Zahvaljujući ovom programu, imamo priliku da do kraja oktobra obnovimo i potpuno opremimo 15 soba u Paviljonu 3 Studentskog doma „Slobodan Penezić”, čime ćemo nastaviti rad na unapređenju studentskog standarda u našoj Ustanovi. Ovo je u skladu sa vizijom važnosti ulaganja u mlade talente”, rekao je Goran Minić, direktor Studentskog centra „Beograd”.

Foto: Goran Minić, Petar Jovanović, Slavica Đukić Dejanović, Aleksandra Stojanović, Foto: Jakov Simović

 

„Nakon kontinuiranih donacija koje su tokom proteklih godina realizovane u okviru društveno odgovornog programa „Podrška porodici”, nastavljamo da podržavamo zajednicu u kojoj živimo, osiguravajući bolju i perspektivniju budućnost za mlade. Donacija AIK Banke Studentskom domu „Slobodan Penezić“ u Beogradu, u iznosu od 100.000 evra, omogućiće renoviranje i unapređenje prostora u kome studenti borave. Cilj donacije je da stvorimo adekvatne uslove za postizanje najboljih akademskih rezultata i ostvarivanje punog potencijala mladih ljudi u Srbiji”, istakao je Petar Jovanović, predsednik Izvršnog odbora AIK Banke.

„Studenti su ove godine u fokusu našeg regionalnog društveno odgovornog programa, koji u Srbiji tradicionalno sprovodimo zajedno sa AIK Bankom. Za studentske domove u Adria regionu, konkretno u Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Hrvatskoj, ukupno ćemo izdvojiti 350.000 evra. Želja nam je da doprinesemo obrazovanju i razvoju novih generacija, i najboljim studentima pružimo kvalitetne uslove za učenje i život tokom studija. Kroz ovogodišnje donacije obuhvatićemo nekoliko hiljada studenata koji borave u studentskim domovima u Beogradu, Podgorici, Ljubljani i Zagrebu”, rekla je Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group.

 

 

Samo prošle godine, MK Group i AIK Banka izdvojile su 680.000 evra za renoviranje dvadeset vrtića u Adria regionu, dok su 2022. godine za 7 porodilišta u Adria regionu donirale 570.000 evra, a sve u okviru programa „Podrška porodici” kojim kontinuirano pružaju podršku deci i mladima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija