• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Penzionisani.rs

03.07.2024

10:00

Bavili ste se sportom, da li imate pravo na sportski staž: PIO fond sve objasnio, jedna stavka je ključna

Printscreen, Emitphoto, Pixabay

Društvo

Bavili ste se sportom, da li imate pravo na sportski staž: PIO fond sve objasnio, jedna stavka je ključna

Podeli vest

Nisam nikad radio u Srbiji, niti u SFRJ, ali sam godinama sam uplaćivao doprinose za PIO u Jugoslaviji, odnosno Srbiji, po osnovu toga što sam igrao košarku u saveznom rangu (Prva i Druga liga), opisao je svoju situaciju Fondu PIO jedan od budućih korisnika.

On se sada interesuje na koji način može da obavi uvid i proveru pošto nema tačnu evidenciju o uplatama.

Svojstvo osiguranika po osnovu bavljenja sportom može da se prizna sportisti koji je bio član sportskog kluba koji se takmičio u saveznom rangu ili u sportovima u kojima se takmiče pojedinci.

Potrebno je podneti zahtev za utvrđivanje podataka o stažu osiguranja i svojstvu osiguranika nadležnoj filijali Fonda PIO prema mestu prebivališta, na osnovu kojeg se sprovodi postupak i donosi rešenje. Uz zahtev za utvrđivanje svojstva osiguranika sportiste potrebno je priložiti zvanične dokaze: javne isprave iz kojih se vidi da se lice u određenom periodu bavilo sportom (registracija, zdravstveni karton, zapisnici sa utakmica i sl.).

Takođe potrebno je dostaviti i potvrdu – dokaz kojeg ranga je bio klub u vreme kada je sportista bio član tog kluba, odnosno potvrde matičnog kluba, odgovarajućeg granskog i Sportskog saveza Srbije i dokaz o školovanju u vreme kada se sportista nalazio u klubu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija