• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.09.2024

14:29

Šta kad vam ključ od auta upadne u vodu? Majstor sa 20 godina iskustva otkrio trik: Zaboravite pirinač, ovo ga spašava

pexels.com

Društvo

Šta kad vam ključ od auta upadne u vodu? Majstor sa 20 godina iskustva otkrio trik: Zaboravite pirinač, ovo ga spašava

Podeli vest

Kako su se ove godine na društvenim mrežama nizala brojna pitanja o nezgodama sa ključevima od automobila, jedan Srbin odlučio je da pomogne svima i razjasni nedoumice koje nastaju kada se ključ pokvasi.

Savete je podelio muškarac koji se, kako sam kaže, 20 godina bavi servisom elektronike, a na ljudima je šta će u datoj situaciji uraditi.

Muškarac iz Srbije je podelio pet saveta o tome šta treba uraditi kada se nađete u situacijama da ključ automobila završi u slatkoj ili slanoj morskoj vodi.

- Ove godine dominiraju ključevi u objavama i njihovo kvašenje u morskoj vodi pa bilo bi zgodno da postoji neko kratko upustvo šta i kako u toj situaciji. Dakle kad izvadite ključ iz mora ili bilo koje vode slatke, rečne ili jezerske prvo što treba uraditi jeste - izvaditi bateriju, ali što pre - priča muškarac.

Foto: pexels.com

 

Nakon toga, sledeći korak je, kako kaže, kupovina alkohola, a potom čišćenje četkicom za zube.

- Kupite u apoteci alkohol od 96%-97%. Otvorite i natopite ključ da pliva u tom alkoholu. Posle 2-3 minuta izvadite ključ i četkicom za zube istrljajte sve elektronske kontakte. Sačekajte 4-5 minuta da se osuši elektronika i spakujte ključ i obavezno ubacite novu bateriju - savetuje.

Takođe za kraj muškarac otkriva da "famozni pirinač" nema nikakav doprinos u izvlačenju vlage iz ključa.

- E sad famozni pirinač, za to vam treba malo mleka i sećera i biće dobar slatkiš, a ključ u svakom slučaju popraviti neće ili bilo šta drugo vezano za elktroniku. Ovo piše neko ko se 20 godina bavi servisom elektronike, a na vama je da odlučite šta i kako u datoj situaciji - poručio je muškarac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Ovde, ba, imamo neki problem! Ekskluzivno: Prvi Silasov trener otkriva kakvog igrača je dovela Zvezda!
Crvena zvezda

Ovde, ba, imamo neki problem! Ekskluzivno: Prvi Silasov trener otkriva kakvog igrača je dovela Zvezda!

Crvena zvezda je dovela fantastičnog napadača, koji može da igra na više pozicija u ofanzivi. Reč je o momku koji nikad nije pravio probleme, posvećen je i ima sve kvalitete da igra u top evropskim klubovima. U najkraćem, tako opisuje Silasa Katompu Mvumpu (25) njegov prvi trener i čovek koji ga je otkrio, bosanski stručnjak Mehmed Baždarević (63) u ekskluzivnom javljanju za Informer.

04.09.2024

17:12

Planeta

Zabava

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini
Kultura

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini

Danas je u Beogradu preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta, saopštilo je pozorište.

04.09.2024

13:13

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija