• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.10.2024

13:07

Uskoro novčana pomoć za uređenje stambenih zajednica: Prijava počinje 14. oktobra - poznato i koji su uslovi

Aleksandar Jovanović Cile

Društvo

Uskoro novčana pomoć za uređenje stambenih zajednica: Prijava počinje 14. oktobra - poznato i koji su uslovi

Podeli vest

JP "Gradsko stambeno" i Banka Poštanska štedionica, potpisali su Memorandum o poslovnoj saradnji i tom prilikom najavili su značajnu podršku stambenim zajednicama u Beogradu u pogledu finansiranja svih vrsta investicionih radova.

- Ovaj Memorandum o poslovnoj saradnji predstavlja značajan korak ka poboljšanju životnih uslova građana Beograda i unapređenju infrastrukture naših zgrada. Zajedničkim naporima Banke Poštanske štedionice i Gradskog stambenog, omogućavamo stambenim zajednicama da lakše pristupe kreditima za potrebne radove, čime ne samo da unapređujemo izgled i funkcionalnost zgrada, već doprinosimo i povećanju bezbednosti i energetske efikasnosti. Naša posvećenost očuvanju kvaliteta života u urbanim sredinama ogleda se u ovoj inicijativi, koja pokazuje da kada udružimo snage, možemo odgovoriti na potrebe zajednice na najbolji način - rekao je Aleksandar Čortan, član Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica.

Direktor JP "Gradsko stambeno" Aleksandar Jakšić, izjavio je da očekuje da će krediti za stambene zajednice podstaći građane da reše višegodišnje probleme koji postoje u njihovim stambenim zgradama.

- Krediti za stambene zajednice omogućiće finansiranje svih vrsta investicionih radova poput rekonstrukcije krovova, renoviranja fasada, ugradnje novih ili rekonstrukcije postojećih liftova, zamene drvenih merno-razvodnih ormana i slično. Više od 14.000 stambenih zajednica nalazi se u našem sistemu održavanja, a samo u protekle dve godine izvršili smo više od 300.000 intervencija. Aktivno smo radili na reorganizaciji Gradskog stambenog i drago mi je što su naši korisnici to prepoznali i što svakoga meseca u proseku više od 100 novih stambenih zajednica ulazi u naš sistem održavanja - izjavio je Jakšić.

 

Direktor Gradskog stambenog pojasnio je da će za stambene zajednice koje se nalaze u njihovom sistemu održavanja Gradsko stambeno biti jemac, odnosno garant da će stambena zajednica vratiti kredit.

- Pored toga što će Gradsko stambeno biti jemac za stambene zajednice koje održava, vršiće stručni nadzor nad izvođenjem radova i obaviće sve administrativne poslove za stambenu zajednicu, dok će stanari birati firme koje će da izvode radove u njihovoj zgradi - zaključio je Jakšić.

Upravnici stambenih zajednica mogu Gradskom stambenom da podnose zahteve za izvođenje investicionih radova koji će se finansirati iz kredita već od ponedeljka 14. oktobra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Država pomaže građanima: Dobra izolacija smanjuje račune za struju
Društvo

Država pomaže građanima: Dobra izolacija smanjuje račune za struju

Ministarstvo energetike je razvilo Program subvencija za povećanje energetske efikasnosti u porodičnim kućama i stanovima već treću godinu zaredom. Svetska banka se priključila ministarstvu i razvila novi program na istom principu - SURCE (Scaling-Up Residential Clean Energy Project) - Projekat "Čista energija i energetska efikasnost za građane" (SURCE).

11.10.2024

12:21

sledeća vest

TV

Zoran Marijanović je nevin, u pitanju je organizovani zločin? Novi momenti oko ubistva pevačice isplivali na videlo! (VIDEO)
Live TV

Zoran Marijanović je nevin, u pitanju je organizovani zločin? Novi momenti oko ubistva pevačice isplivali na videlo! (VIDEO)

Zoranu Marijanoviću nastavljeno suđenje za ubistvo supruge Jelene Marijanović. Sudsko veće je pozvalo kao svedoka kumu, kao i Jeleninu tetku koja se nije pojavila u sudu. Kuma je svedočila da se sa Jelenom čula neposredno pre nego što je ubijena. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je kriminolog Dobrivoje Radovanović. Uživo u program javili su se i Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja kao i advokat Nebojša Milosavljević.

11.10.2024

13:01

Uvodi se novi zakon za kladionice i kockarnice? Evo koga će najviše pogoditi! (VIDEO)
Live TV

Uvodi se novi zakon za kladionice i kockarnice? Evo koga će najviše pogoditi! (VIDEO)

Estradne ličnosti po novom zakonu više neće moći da reklamiraju kockarnice i kladionice. Vlada Srbije svojim merama pokušava na ovaj način da smanji mogućnost zavisnosti od ove vrste zabave. Zavisnost od kockanja vrlo je opasna, a smatra se da je svaki treći tinejdžer zavisi od kockanja, a najmlađi zavisnik ima samo 7 godina. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokatica Slavka Babić i Olivera Sbutega Filipović iz Dnevne bolnice za patološko kockanje.

11.10.2024

12:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Evo kako će Niš rešiti problem pasa lutalica!
Srbija

Evo kako će Niš rešiti problem pasa lutalica!

Ivan Mihajlović, doskorašnji direktor Javno komunalnog preduzeća "Mediana“ i odbornik u niškom parlamentu najavio je da će već do proleća iduće godine problem s napuštenim psima biti rešen.

11.10.2024

13:37