• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

28.07.2019

15:48

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: HAG I HARADINAJ, ZLOČIN KOJI TRAJE!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: HAG I HARADINAJ, ZLOČIN KOJI TRAJE!

Podeli vest

Očekivati zapadnu, hašku pravdu za Srbe i nevine srpske žrtve ravno je očekivanju da usred Teherana naiđete na prase. Nema, dakle, od toga ništa.

Haški tribunal sa svim svojim filijalama, uključujući i aktuelni Sud za OVK, jeste politički projekat čiji je osnovni zadatak da legalizuje i legitimizuje decenijski zločin nad Srbijom i srpskim narodom.

I zato su jako male, gotovo nikakve šanse da Ramuš Haradinaj u Hagu odgovara za ratne zločine. Ovo što ovih dana gledamo - njegova naprasna ostavka i odlazak u Hag - jeste samo predstava čiji je krajnji cilj cementiranje Haradinaja na prestolu neprikosnovenog vladara lažne šiptarske države. Igra je, reklo bi se, posve providna - Haradinaja će tamo da saslušavaju, da ga kao sumnjiče, ispituju i propituju, a onda će da ga oslobode svake odgovornosti. Pa će on zatim, vrlo brzo, da se vrati u Prištinu kao veliki, najveći šiptarski nacionalni junak, ubedljivo će pobediti na vanrednim izborima, sam će formirati novu vladu i nastaviti da ratuje sa Beogradom, tačno onako kako mu se diktira iz NATO i CIA centrale.

Postoji, doduše, mala, baš mala, jedva vidljiva šansa i da se sve ovo završi drugačije - da Haradinaj bude optužen i osuđen za stravične zločine koje je naređivao, pa i svojeručno počinio nad Srbima, Romima i svojim sunarodnicima Albancima. No, taj skoro pa nemogući scenario podrazumeva da je neko na Zapadu (mislim na Angelu, ne na Makrona) odlučio da ga zauvek skine sa šahovske table balkanske politike. Razlog bi mogao da bude to što se otrgao kontroli i preterao sa ekstremističkom politikom koja bi, ako ovako nastavi, lako mogla da dovede do novog rata na čitavom Balkanu, ne samo u Srbiji.

Šta kažete? Ne verujete? Pravo da vam kažem, ne verujem ni ja. Pre bih se kladio da će Zvezda osvojiti Ligu šampiona nego da će Haradinaj biti osuđen u Hagu. O Tačiju i Veseljiju neću ni da govorim.

Ipak, kako god ova priča da se završi, takozvani lideri lažne države Kosovo neće moći da poreknu konkretne dokaze - izjave svedoka, očevidaca, Albanaca - koji van svake razumne sumnje optužuju i Haradinaja i Tačija i Veseljija da su monstrumi čije su ruke do lakata uronjene u nevinu krv. Ako, dakle, postoji ikakva korist od ove 'predstave' sa Haradinajem, onda bi ona mogla da bude to što će nemački, francuski, italijanski, britanski, američki mediji - bar neki od njih - detaljno izvestiti o stravičnim šiptarskim zločinima. Pa će onda, valjda, i Angeli Merkel i Emanuelu Makronu biti makar malo neprijatno kad sledeći put budu trebali da se rukuju i slikaju sa masovnim ubicama.

Rekli biste da ni od toga nema ništa? Slutim da je tako. Ali, nada umire poslednja.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dfx

pre 4 godine

Iako ne očekujem da će komentar biti objavljen, da vam napišem jednu činjenicu. A ona glasi da na je na teritoriji Kosova odnos ratnih žrtava srpske i albanske nacionalosti 1:10. Pišite malo i o žrtvama albanske nacionalnosti! Jesu li po Ustavu Albanci građani Srbije ili je Ustav obična šminka za državni fašizam?

Dragan Stamenkovic dipl mas in

pre 4 godine

Zeleo bih da se cujem sa g-dinom Vucicevicem,nije nikakva provokacija i da ga ugostim u svojoj kuci!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija