• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

07.06.2020

19:48

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - BUDUĆNOST SAMO OD NAS ZAVISI!

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - BUDUĆNOST SAMO OD NAS ZAVISI!

Podeli vest

Biće da je ime izborne liste koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić - 'Za našu decu' najtačniji slogan u modernoj političkoj istoriji. Zaista, o njima se radi. O našoj deci, o njihovoj budućnosti. O tome kakvu ćemo im zemlju ostaviti i kakvu budućnost omogućiti. Kada glasamo, mi zapravo glasamo za njih, za našu decu, jer naš izbor direktno određuje njihovu sudbinu

 

I zato, svako od nas, kada razmišlja o izborima, o politikama koje nam se nude, uvek i pre svega treba da ima na umu one koji ostaju iza nas. Kako mi danas činimo, tako će našoj deci sutra biti.

Srbija koja gradi i radi, Srbija koja je svake godine sve bolje mesto za život, Srbija premrežena novim autoputevima, Srbija sa nikad više modernih fabrika, bolnica, škola, Srbija u kojoj svi imaju jednaku šansu na uspeh morala bi da bude cilj svih nas, bez obzira na političke i sve druge razlike. Možemo mi međusobno da se volimo ili ne volimo, može ovaj ili onaj političar da nam bude više ili manje simpatičan, ali konkretne rezultate svake politike morali bismo da realno sagledamo i pošteno ocenimo.

Pa, onda, svako od nas da najpre lepo porazgovara sam sa sobom. Da sam sebe upita i sam sebi pošteno odgovori - da li je Srbija danas bolja nego što je bila pre deset, sedam, pet godina? Da li nam je danas budućnost izvesnija nego što je ranije bila? Da li je dobro ili loše to kada imamo nikad više investicija, kada nam je državni budžet prvi put u istoriji u plusu, je l' može biti ne valja kada je prosečna plata u Srbiji 500 evra, za šta su mnogi 'stručnjaci' pre samo godinu dana tvrdili da se nikada desiti neće (baš kao što sada tvrde da 'nema nikakve šanse' da 2025. ta prosečna plata bude 900 evra)?!

Elem, svako ko je realan, svako ko nije bolesno ostrašćen i svako ko ne vidi svoj lični, finansijski interes u otimanju vlasti mora da prizna da je Srbija na dobrom putu i da je interes svih nas, sve naše dece, da nastavimo upravo tim 'Vučićevim putem'.

I zato je jako važan svaki glas. Bukvalno svaki. Budućnost može da nam zavisi i od jednog, bukvalno od jednog jedinog glasa! Jer nemojte imati nikakve sumnje, ako svi ostali budu imali makar 50,1 odsto glasova, ako u novoj Skupštini budu imali samo jednog poslanika više, neće im trebati ni 24 sata da se ujedine svi - i žuti i crveni i crni i šareni - i da sruše Vučića.

A oni to, sigurno, neće uraditi ni zbog nas, ni zbog naše dece.

Razumemo se.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 3 godine

...i da naša lepa deca otplaćuju 24,5 mlrd evra duga...zna li ovaj lepi autor teksta koliki je današnji deficit u bužetu Srbije?...baš dirljivo..ganut sam divnom kolumnom..razumemo se

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17