• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. J. Vučićević

12.09.2021

20:59

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - ĐILASOV POTEZ

Printscreen/TV happy

Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - ĐILASOV POTEZ

Podeli vest

Nema Đilas problem sa izborima i izbornim uslovima. Đilas ima problem sa Srbijom i Srbima. I zato sada sve ovo. I zato sada Tajkun napada čak i evroposlanike, iste one u koje se do prekjuče kleo

 

Jer nema tih izbornih uslova pod kojima bi Srbi pristali većinski da glasaju za Đilasa; jer nema te sile, pa makar se ona zvala i Tanja Fajon i Vladimir Bilčik, koja bi mogla da njega, Tajkuna jelte, bez izbora proglasi za predsednika ili bar premijera.

I to je suština, tu počinje i završava se svaki problem. Kada činjenicu da Đilas hoće na vlast uparite sa faktom da Srbi u ogromnoj većini nikada i nipošto neće da glasaju za njega, onda mnogo toga bolje, brže i lakše razumete.

Dragan Tajkun Đilas ostaće zauvek, u istoriji Srbije, zapisan kao verovatno najkorumpiraniji političar svih vremena, onaj koji je za vreme dok je bio na vlasti zvanično, po izveštajima APR-a, sa svojim firmama 'zaradio' 619.688.269 evra! To je ono što se našlo na računima, a koliko je para još bilo van njih, to možemo samo da pretpostavimo. I onda, ako pretpostavimo - a sasvim je to realno - da je taj, ukupni saldo Đilasovog tajkunskog bogatstva negde blizu milijarde evra, e tada nije teško shvatiti patološku, histeričnu želju Đilasa za novom državnom foteljom, jerbo ona u njegovom slučaju znači nove stotine miliona evra brzog i lakog keša.

Mi ovde, dakle, govorimo o velikoj igri, igri u Đilasovo sve ili ništa. On bolje od svih nas zna da bez vlasti, bez države nikada više neće moći da zgrće milione i milijarde. On, 'mašinski mozak', ume da računa, pa dobro zna da će 'opoziciona politika' za još godinu ili dve da mu pojede veliki deo tajkunskog imetka. I zato je opasan.

Suočen sa saznanjem da ga Srbi neće, konačno shvativši da nema ništa ni od scenarija u kome bi ga nekakvi evrounijatski moćnici na silu postavili za gubernatora, Đilas će ove jeseni morati da povuče radikalni potez. A samo jedan mu je na raspolaganju. Nasilje. Što veće i što radikalnije nasilje.

Neće, naravno, Tajkun nikoga sam, lično, da napadne. Taj je jak samo kada treba da se prebije bivša žena i njen stari tata, ali hoće - nemojte u to imati sumnje - preko svojih medija i ekstremista pokušati da situaciju u Srbiji dovede do usijanja, da legalizuje i legitimizuje sezonu lova na sve one koji ne pristaju na njegovo krunisanje.

Đilasu, da se razumemo, trebaju razbijene glave. Tuđe. To je njegova jedina šansa. A kada tu njegovu jedinu šansu dovedete u vezu sa poslednjom šansom Mila Đukanovića koji prošle nedelje na Cetinju zamalo nije izazvao krvavi građanski rat, čitava priča onda, zar ne, postaje znatno konkretnija. I mnogo opasnija.

I zato, u pamet se, braćo Srbi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lazni Bot

pre 2 godine

Oavakve gebelse nije ni Sloba imao,10 godina vladate jos je Djilas kriv sto je raspad sem na Pinku je sve ruzicasto

Zaharova

pre 2 godine

Sto vreme prolazi sve vise mislim da Djilas i Vucic rade zajedno jer ne znam sta da nema Djilasa ko bi bio kriv za sve sto vlast zabrlja.

zoran

pre 2 godine

A ti ćeš biti upamćen kao najveće novinarsko smeće i seljačina!

Saradžogla

pre 2 godine

Вучићевићу,бато,да л' си видео да се ИНФОРМЕР штампа на латиници? Штампај га на ћирилици па ће СНС да ти повећа апанажу!

Milan

pre 2 godine

Dragan Vučićević krivično osuđen za uvrede nanete Žaklini Tatalović! Prvostepenom presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu Dragan J. Vučićević je osuđen za krivično delo "uvrede u produženom trajanju izvršeno na štetu novinarke N1 Žakline Tatalović", potvrdili su advokati Dragan Maravić i Srđan Dugonjić. Smesi ti se sest meseci zatvora! ps:Dokle ces vise da gubis na sudovima! Odrase te od para,a tu si najosetljiviji!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17