• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

09.05.2023

13:36

Nebojša Bakarec: Između Dana žalosti i Dana pobede!

nebojša bakarec

Kolumne

Nebojša Bakarec: Između Dana žalosti i Dana pobede!

Podeli vest

Danas je Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Prekjuče je bio Dan žalosti za stradale u dve tragedije, masakra koji su se dogodili na Vračaru, i u Mladenovcu. Juče je deo opozicije, ne obazirući se na žalost za poginulima u dva masakra, održao miting protiv vlasti. Lešinari i hijene iz SSP, NS, NDVBGD, Zeleno-levog kluba, Moramo, DS, PSG, Ekološke akcije i Kreni Promeni su nastavili da zloupotrebljavaju dve tragedije i najavili su nasilje ako im se ne ispune ultimativni zahtevi! Opozicija je iznela zahteve upućene državnim organima, koji nemaju nikakve veze sa tragedijama.

Foto: Nebojša Bakarec

Besmisleni zahtevi opozicije

1.„Momentalna smena svih članova REM-a“.

Ovaj zahtev opozicija iznosi već godinama, zbog toga što želi da zavlada medijskim prostorom. Ovaj zahtev nema nikakve veze sa tragedijama koje su se dogodile ili sa iskazivanjem pijeteta prema žrtvama te dve tragedije, niti ima bilo kakve veze sa prevencijom nasilja.

2. „Hitno ukidanje emitovanja rijaliti programa i emisija koje promovišu nasilje, agresiju, nemoral i primitivizam na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Licemerno je i bezumno iznositi ovaj zahtev zbog toga što opozicija iz ovog zahteva izostavlja svoje televizije N1, NovaS, i druge, koje nemaju nacionalnu frekvenciju, ali imaju rialiti programe i emisije koje promovišu nasilje, agresiju, nemoral i primitivizam. Uz to ove dve televizije promovišu nasilje opozicije u javnoj sferi. Ovaj zahtev opozicije bi imao smisla da su ga definisali kao „Hitno ukidanje emitovanja rijaliti programa i emisija koje promovišu nasilje, agresiju, nemoral i primitivizam na svim televizijama“, a ne selektivno na samo nekim televizijama.

3. „Zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu primitivizam i nasilje, objavljuju lažne vesti i krše novinarski kodeks“.

Licemeran je i bezuman ovaj zahtev zbog toga što opozicija iz ovog zahteva izostavlja svoje medije novine „Danas“, „NOVA“, NIN, Vreme i druge, koji svojim sadržajem promovišu primitivizam i nasilje, objavljuju lažne vesti i krše novinarski kodeks. Drugo, represija i zabrane medija nisu u skladu sa evropskim standardima. Ovaj zahtev nema nikakve veze sa tragedijama koje su se dogodile ili sa iskazivanjem pijeteta prema žrtvama te dve tragedije. Deca i mladi uz to, uopšte ne čitaju štampane medije, oni se informišu putem interneta.

 

4. „Smena rukovodstva RTS-a zbog emitovanja programa koji afrimišu nasilje, kriminal i agresiju“.

Autor ovog teksta često kritikuje RTS. Međutim, RTS kao javni servis po pravilU nema programe koji afrimišu nasilje, kriminal i agresiju. Čak bih mogao reći da ih nema uopšte. Stoga je ovaj zahtev besmislen. Ovaj zahtev opozicija iznosi već godinama, zbog toga što želi da zavlada medijskim prostorom. Ovaj zahtev nema nikakve veze sa tragedijama koje su se dogodile ili sa iskazivanjem pijeteta prema žrtvama te dve tragedije, niti ima bilo kakve veze sa prevencijom nasilja.

5. Oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pink i TV Hepi zbog kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.

I ovaj zahtev opozicija iznosi već godinama, zbog toga što želi da zavlada medijskim prostorom. Ne postoji zakonski osnov za sprovođenje ovog zahteva. Takođe, TV Hepi uopšte ne emituje rialiti program – ukinula ga je! Licemeran je i bezuman ovaj zahtev zbog toga što opozicija iz ovog zahteva izostavlja svoje televizije N1, NovaS, i druge, koje svojim sadržajem promovišu primitivizam i nasilje, objavljuju lažne vesti i krše novinarski kodeks. Po mišljenju autora ovog teksta televizijama N1 i NovaS bi bilo potrebno izreći zabranu emitovanja zbog toga što promovišu primitivizam i nasilje, objavljuju lažne vesti i krše novinarski kodeks.

6. „Smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, ministra obrazovanja Branka Ružića i šefa BIA Aleksandra Vulina“.

Neverovatno je da opozicija traži smenu ministra obrazovanja Branka Ružića, koji je sam već podneo ostavku! Neverovatno je da opozicija traži smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, čije ministarstvo je uradilo sve u vezi dve tragedije koje su se dogodile. Uhvaćeni su počinioci zločina, nije počinjena ni jedna greška, javnost je pravovremeno obaveštavana. Preuzete su sve potrebne mere. Direktor BIA, niti BIA, nemaju nikakvih dodirnih veza, niti nadležnosti u vezi dve tragedije koje su se dogodile. Da podsetim BIA, je obaveštajna, tajna služba naše zemlje, a ne policija! Ovaj zahtev nema nikakve veze sa tragedijama koje su se dogodile ili sa iskazivanjem pijeteta prema žrtvama te dve tragedije, niti ima bilo kakve veze sa prevencijom nasilja.

7. „Održavanje sednice Skupštine RS na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade RS kao i bezbednosna situacija u zemlji u najkraćem mogućem roku“.

Održavanje sednice Skupštine povodom dve tragedije koje su se dogodile, bi bilo besmisleno, zbog toga što su drugi nadležni organi – Vlada, ministarstva i predsednik Republike, već preuzeli sve potrebne mere, i te mere će doći na usvajanje u Skupštinu. Jednako tako je besmisleno tražiti odgovornost Vlade koja je održala dve sednice i na predlog, predsednika Republike, donela ili predložila niz mera bez presedana, koje se tiču razoružanja, predaje nelegalnog i drugog oružja, podizanja bezbednosti u školama, izmena KZ itd. Ovo je čisto politički zahtev. Ovaj zahtev nema nikakve veze sa tragedijama koje su se dogodile ili sa iskazivanjem pijeteta prema žrtvama te dve tragedije, niti ima bilo kakve veze sa prevencijom nasilja.

Da opoziciji uopšte nije stalo do pijeteta prema tragedijama, svedoči i pretnja i najava nasilja koje opozicija iznosi na kraju liste svojih zahteva: „Rok za ispunjenje zahteva je 7 dana, u protivnom biće preduzete mere adekvatne snazi i veličini ove tragedije“. Kao što vidite opozicija preti da će ukoliko ne budu ispunjeni njeni besmisleni zahtevi i ultimatumi, da će preduzeti drastične mere – a to znači najavu nasilja. Da opoziciji nije stalo do pijeteta prema žrtvama dve tragedije, svedoči i činjenica da su odmah posle Dana žalosti zakazali svoj miting, u želji da izvuku neku političku korist iz dve tragedije, što predstavlja besramno lešinarenje.

Krajnje licemerno zvuči poziv opozicije, na kraju liste zahteva: „Poziv svim građanima, roditeljima i i prosvetnim radnicima da se u ponedeljak u 18 časova okupimo ispred Skupštine RS na skupu pijeteta „Srbija protiv nasilja““.

Foto: Nebojša Bakarec

O šokantnom licemerju, dvostrukim aršinima opozicije, svedoče i tragedije, masovna ubistva koja su se dogodila u vreme njihove vlasti. Niko iz opozicije (Vučić npr.) tada nije politizovao tri masovna ubistva, kao što danas opozicija politizuje tragediju na Vračaru, i u Mladenovcu. Navešću tri tragedije iz doba kada je sadašnja opozicija bila na vlasti. Masovno ubistvo u Leskovcu iz 2002. kada je ubijeno 7 ljudi. Masovno ubistvo u Negotinu iz 2007. kada je ubijeno 9 ljudi, a troje ranjeno. Masovno ubistvo u Beogradu - Mladenovcu (Velika Ivanča) iz 2013. kada je ubijeno 13 ljudi. Niko iz opozicije nije 2002. tražio ostavku Đinđića i Koštunice, ili bilo kog ministra, povodom ubistva u Leskovcu, niti je organizovao lešinarske mitinge. Niko iz opozicije nije 2007. tražio ostavku Tadića i Koštunice, ili bilo kog ministra, povodom ubistva u Negotinu, niti je organizovao lešinarske mitinge. Niko nije 2013. tražio ostavku gradonačelnika Đilasa, ili bilo kog ministra, povodom ubistva u Beogradu - Mladenovcu (Velika Ivanča), niti je organizovao lešinarske mitinge. Niko ni u jednom od ta tri slučaja, nije iznosio besmislene predloge o REM-u, zabrani medija, rijalitija. A upravo je medijski magnat Dragan Đilas (tada najviši funkcioner DS), tih godina 2007. i 2008. kada je bio ministar i gradonačelnik, doveo u Srbiju rijaliti programe, na prvom mestu rijaliti „Veliki brat“. Demokratska stranka, preteča SSP, NS, SDS itd., naravno, tada nije tražila zabranu rijalitija!

Opozicija godinama svojim nasiljem, stvara bolesnu atmosferu u društvu, koja pogoduje nastajanju tragedija kao što su one na Vračaru i u Mladenovcu. Upravo se to dogodilo na mitingu opozicije, juče. Prvo, miting je bio slabo posećen, na vrhuncu, tokom šetnje, bilo je 9000 građana. Na lažnom protestu protiv nasilja, glavni i odgovorni urednik i vlasnik lista „Tabloid“ i jedan od lidera opozicije, Milovan Brkić je pretio smrću predsedniku Republike, Aleksandru Vučiću rečima: „Moraće klinci da puškama reše sudbinu Srbije, desiće se to što mora. Treba da Vučiću da otkinemo glavu. Mamu ti je*em Angelinu“. Kao što vidite nasilnički i ubilački ološ preti na „protestu protiv nasilja“, tačnije na protestu nasilnika za nasilje! Prete kao ustaše, želie da ubijaju isto kao i oni. Da otkidaju glave ljudima, i da siluju srpske majke. Žele da ubijaju kao Kosta Kecmanović i kao Uroš Blažić. Brkić je Đilasov, Marinikin, Jeremićev, Ćutin, Lazovićev, Lutovčev heroj i ideolog. Banda hoće da ubija, dan posle Dana žalosti! Kao što vidite tragedija na Vračaru i u Mladenovcu ih uopšte ne zanima. Hoće dalje da ubijaju. Ovakvi zlotvori su inspirisali ubice Kostu Kecmanovića i Uroša Blažića!

Foto: Nebojša Bakarec

Uz sve ovo, na lažnom protestu protiv nasilja, lešinari, lideri opozicije su se cerekali kao ludi. Lider NS, Vuk Jeremić i njegova supruga Nataša Jeremić, novinarka, bili su nasmejani i srećni. Za tragediju na Vračaru i u Mladenovcu ih je bilo briga. Oni su na mitingu, stajali iza Milovana Brkića, i bili su srećni zbog Brkićevih pretnji smrću Vučiću, i veselile su ih pretnje Brkića da će silovati majku predsednika Vučića! Dok Srbija sahranjuje svoju decu ološ se razdragano smeje! Lider lažnih ekologa, poslanik Đorđe Miketić, se na mitingu, silno zabavljao sa svojom ekipom. Svi su bili nasmejani i razdragani. Do žrtava na Vračaru i u Mladenovcu im je očigledno bilo stalo kao do lanjskog snega.

Foto: Nebojša Bakarec

Istog dana, juče, neposredno pre skupa opozicije, na društvenoj mreži Tviter, član jedne opozicione stranke, koji koristi pseudonim "Milence"(Millenzze) uputio je pretnje i uvrede ministarki za brigu o porodici i demografiju Dariji Kisić, koja je skup opozicije označila kao skup protiv Srbije. „J**em li ti mrtvu majku, ku**etino bosanska! Mrš nazad u vukoj*binu“ – pisalo je u ovoj pretećoj objavi opozicionara, povodom izjave ministarke o protestima opozicije. Ovo je još jedan primer, kako opozicija svaki dan generiše nasilje i proizvodi bolesnu atmosferu u društvu, koja pogoduje nastajanju tragedija poput ovih na Vračaru, i u Mladenovcu!

Foto: Nebojša Bakarec

Mere Vlade, na predlog predsednika Vučića

Vlada Srbije je na dve sednice, na predlog predsednika Vučića usvojila dva paketa mera, povodom dve tragedije, one na Vračaru, i one u Mladenovcu. Ove mere takođe pokazuju kako Srbija ima sposobnu vlast, koja živi u dodiru sa stvarnošću, i koja ne okleva u donošenju adekvatnih mera u krizi. Sjedinjene američke države, mogu samo da sanjaju ovakve mere, jer je njihova vlada slaba i u nemogućnosti da progura ovakve mere u Kongresu i Senatu.

Foto: Nebojša Bakarec

Prvi paket mera

Vlada Republike Srbije donela je na predlog predsednika Republike, niz mere nakon tragedije u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ (pored ovih odluka u školu „Vladislav Ribnikar“ će kroz rekonstrukciju škole, biti uloženo 7 miliona evra).

Vlada Republike Srbije donela je odluke u kojima se predlaže između ostalog i Moratorijum na izdavanje dozvola za držanje i nošenje kratkog vatrenog oružja, izmene Krivičnog zakonika u smislu snižavanja granice za krivičnu odgovornost maloletnih lica sa 14 na 12 godina, pooštravanje sankcija za medijske sadržaje u kojima se emituju scene nasilja, a biće uvedeni testovi na narkotike ali i zabrana mobilnih telefona u školama.

Na sednici Vlade Srbije doneta je odluka da se u roku od tri meseca izvrši revizija svih izdatih dozvola za držanje oružja, kao i kontrola svih streljana na teritoriji Republike Srbije. Takođe, u roku od mesec dana da se pripreme propisi o uslovima i načinu korišćenja streljana uključujući zabranu pristupa maloletnim licima.

U roku od šest meseci biće sprovedena kontrola kako lica koja imaju dozvole za držanje oružja, a posebno da li su ispunjeni zakonski uslovi za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja, da li se oružje čuva odvojeno od municije i da li je na adekvatan način sprečen pristup oružju i municiji maloletnicima i drugim neovlašćenim licima.

Nalaže se Ministarstvu pravde da u okviru postojeće Radne grupe za izmenu Krivičnog zakonika pripremi izmene zakona kojima bi se propisala krivičnopravna odgovornost za lica koja omoguće maloletnim i drugim neovlašćenim licima da dođu u posed vatrenog oružja i koja maloletna i druga neovlašćena lica obučavaju da rukuju vatrenim oružjem.

Nalaženo je Ministarstvu pravde da razmotri mogućnost izmena Krivičnog zakonika kako bi se starosna granica za krivičnopravnu odgovornost maloletnih lica snizila sa 14 na 12 godina, uz poštovanje međunarodnih i evropskih standarda.

U roku od mesec dana Ministarstvo prosvete i Ministarstvo zdravlja bi trebalo da pripreme propise kojima će biti omogućeno uvođenje obaveznih testova za narkotike u srednjim i u osnovnim školama ali za učenike sedmog i osmog razreda.

Vlada će u roku od deset dana formirati Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja koji će, između ostalog, obezbediti organizovanje mobilnih timova za vršnjačko nasilje koji bi hitno reagovali na slučajeve vršnjačkog nasilja i u konsultacijama sa sindikatima prosvetnih radnika i udruženjima roditelja učenika razmotriti celishodnost donošenja mere zabrane upotrebe mobilnih telefona u školama.

Nalaže se Ministarstvu pravde i Ministarstvu informisanja i telekomunikacija da u roku od mesec dana, razmotre mogućnost pooštravanja sankcija za nepoštovanje propisanih obaveza pružalaca medijskih usluga, uključujući internet i druge elektronske platforme kao i društvene mreže, u pogledu zabrane programskih sadržaja kojim se ističe i podržava nasilje, kriminalno i drugo nedozvoljeno ponašanje, emitovanje scena brutalnog nasilja i drugih sadržaja koji mogu teško da naškode fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju maloletnika.

Vlada će u roku od deset dana formirati Radnu grupu za bezbednost dece na internetu, koja će razmotriti uvođenje mere zabrane pristupa sajtovima (DARK NET i slično) koji sadrže savete kako da se izvrši ubistvo, nabavi droga ili vatreno oružje.

Foto: Nebojša Bakarec

Drugi paket mera

Vlada Republike Srbije usvojila je mere koje je predložio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, nakon zločina u Mladenovcu.

MUP će hitno pripremiti izmene i dopune Zakona o oružju i municiji, kojima bi se pooštrili uslovi za držanje i nošenje kratkog vatrenog oružja, a za one koji ne ispunjavaju pooštrene uslove biće predviđen obavezan otkup oružja. Ova mera se donosi kako bi se broj kratkog vatrenog oružja, u posedu pravnih i fizičkih lica, smanjio za devedeset procenata.

Izmenama Zakona o oružju i municiji biće predviđene obavezne provere lica kojima je dozvoljeno posedovanje oružja (uključujući i lovačko oružje), a koje bi podrazumevale obavljanje lekarskih, psihijatriskih i psiholoških pregleda, kao i obavezan test na psihoaktivne supstance. Ove provere biće vršene na šest meseci i na godinu dana.

MUP će razmotriti potrebu pooštravanja uslova za posedovanje lovačkog oružja.

MUP će, pored mere moratorijuma na izdavanje dozvola za držanje i nošenje kratkog vatrenog oružja, donete 4.5. 2023. godine, preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti kako bi se obezbedio moratorijum na izdavanje dozvola za držanje i nošenje lovačkog oružja na dve godine.

MUP će uputiti javni poziv licima koja nelegalno poseduju oružje i eksplozivne naprave da ih u roku od mesec dana predaju bez posledica.

Ministarstvo pravde će u okviru postojeće Radne grupe za izmenu Krivičnog zakonika pripremiti izmene zakona, kojima bi se pooštrile kazne za krivično delo „nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija” iz člana 348. Pripremljene izmene odnosiće se na pooštravanje kazni za sledeća krivična dela:

  • onaj ko neovlašćeno izrađuje, prepravlja, prodaje, nabavlja, vrši razmenu ili drži vatreno oružje za koje se može dobiti dozvola da bude kažnjen kaznom zatvora od 1 do 8 godina
  • onaj ko neovlašćeno izrađuje, prepravlja, prodaje, nabavlja, vrši razmenu ili drži vatreno oružje za koje se ne može dobiti dozvola dabude kažnjen kaznom zatvora od 2 do 12 godina
  • onaj ko neovlašćeno izrađuje, prepravlja, prodaje, nabavlja, vrši razmenu ili drži veće količine oružja ili oružje velike razorne moći da bude kažnjen kaznom zatvora od 5 do 15 godina
  • onaj ko neovlašćeno nosi oružje za čije nabavljanje i držanje nema dozvolu nadležnog organa da bude kažnjen kaznom zatvora od 5 do 15 godina
  • onaj ko neovlašćeno nosi oružje za čije nabavljanje i držanje ima dozvolu nadležnog organa da bude kažnjen kaznom zatvora od 1 do 8 godina.

U skladu sa pooštravanjem kazni za krivično delo iz člana 348. Krivičnog zakonika, na odgovarajući način pooštriće se kazne i za druga slična krivična dela, kao što je član 347. Krivičnog zakonika „izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namenjenih za izvršenje krivičnog dela”.

U roku od mesec dana Ministarstvo prosvete pripremiće izmene propisa kojima bi se pooštrile sankcije prema učenicima koji krše propisanu zabranu unošenja alkohola, droge, psihoaktivnih supstanci, oružja, pirotehničkih predmeta ili drugih oruđa kojima se može povrediti ili ugroziti druga osoba. Sankcije će biti pooštrene tako da će rokovi biti skraćeni, disciplinski posptupak efikasniji, a predviđaće obavezno isključenje učenika iz škole.

Da su ove mere odmah počele da daju rezultate svedoči sledeće. MUP je danas 9.5.2023., saopštio da je juče 8.5.2023., prvog dana (od 30 dana) predviđenog za predaju nelegalnog, i legalnog oružja, predato 1.500 komada oružja, 50.000 metaka, više od 100 bombi, zolja i drugog oružja. Takođe, juče, 8.5.2023. takođe na osnovu predoga predsednika Republike, Aleksandra Vučića, a na osnovu odluke Vlade Srbije, u svih 1800 škola u Srbiji, raspoređeni su školski policajci.

Srbija je danas jaka, zahvaljujući predsedniku Vučiću. Danas je jaka, jedinstvena i ujedinjena zbog Vučića. Aleksandar Vučić nam je vratio dostojanstvo. Predsednik Vučić uzdiže Srbiju, gradi Srbiju, leči Srbiju. Leči prošlost u sadašnjosti, radi budućnosti. Živela Srbija!

 

Autor je poslanik i član predsedništva SNS


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Olja

pre 11 meseci

Opozicioni protesti su juče pokazali da oni samo žele da vladaju jer njihovi zahtevi su smešni dok se država vać bori novim merama za sigurniju Srbiju.

Ivana

pre 11 meseci

Bolesnici koriste tragediju za političke poene

Nada

pre 11 meseci

Najgori su ovi iz opozicije mislili su da ce ovim izlazenjem na ulicu da ucine nesto, ne vide koliko su smesni. Olosi obicni!

Sofijaaa

pre 11 meseci

Nisu krive emisije koje promovišu nasilje, agresiju, nemoral i primitivizam već smo mi kao društvo skrenuli sa pravog puta pa gledamo iste. Umesto da igramo kao pre, neke društvene igrice sa našom decom gledamo te iste emisije . Mi treba da se menjamo i da više ne tražimo krivce u drugima već u nama samima!

Violeta

pre 11 meseci

Juče jedino šta smo videli na protestu da se promoviše nasilje,žalosno što su pojedinci ovakav tužan trenutak za Srbiju iskoristili za promociju i jeftine poene.Ološ jedna ništa im nije sveto ni život ni deca.Sramota

Ure

pre 11 meseci

Opozicija je iznela zahteve upućene državnim organima, koji nemaju nikakve veze sa tragedija ma, a ni sa nasiljem!

Ana

pre 11 meseci

Opozicija svaki mogući momenat koristi kako bi udarila po vlasti a da pritom sami promovišu nasilje Bruka i sramota.

Sasa

pre 11 meseci

Juce se desila velika sramota za Srbiju, na svu srecu jako mali broj ljudi je ucestvovao u skrnavljenju decijih grobova!

Anica

pre 11 meseci

Sram da ih bude oni su dno dna smeta im rijaliti a sami na protestu promovisu nasilje.

Iva

pre 11 meseci

Dok se vlast suočava sa dešavanjima koji drmaju Srbiju opozicija poziva na demonstracije I na nemire što je nedopustivo.

Tijana

pre 11 meseci

Svasta nam se izdesavalo loseg ovih dana ali se moramo podici na noge zbog buducnosti nase dece.

Mia

pre 11 meseci

Opozicija traži ukidanje rijalitija jer prvomoviše nemoral a na njihovoj televiziji nemorala Koliko voliš a Reality programa da ne pričam!

Radovan

pre 11 meseci

Obrni okreni svi zahtevi opozicije se svode na jedan, a to je dolazak na vlast bez izbora i podrške naroda.

Vanja

pre 11 meseci

Veoma zalosno Kako nam se opozicija ponasa!!!

Lena

pre 11 meseci

Prosto ne mogu da poverujem Koliko opoziciji ništa nije sveto i da su u nedelju pozivali na nemire u momentu kada nam je državu zadesio nemili dogadjaj kome se niko nije nadao.

Makim

pre 11 meseci

Opozicija zloupotrebljava narod i manipuliše šireći laži, sramota!!!!

Dusan

pre 11 meseci

Svi koji su pozivali na nasilje treba krivicno da odgovaraju.

Milena

pre 11 meseci

Opozicija traži da se na televiziji Pink ukine nacionalna frekvencija kako bi zavladali medijskim prostorom i širili svoje ne istine i laži.

Lena

pre 11 meseci

Prosto mi je neverovatno kako opozicija može da udara po vlasti i da širine istine i laži a još manje da Pozivaju na nemire u ovako teškom momentu kroz koju prolazi Srbija!užas.

Ena

pre 11 meseci

Opozicija je pravila nemire proteklog dana i Pozivaju na nasilje i na agresiju u ovako teško momentu koji je zadesio Srbiju ništa im nije sveto.

Milan

pre 11 meseci

Nenormalno je da se prave bilo kakvi protesti samo 3 dana nakon jedne od najvecih tragedija koja je pogodila Srbiju u novijoj istoriji.

Toma

pre 11 meseci

Odlična analiza i razotkrivanje licemernih opozicionara od strane gospodina Bakareca. Nema ovaj protest nikakve veze sa brigom sprečavanja nasilja, već isključivo njihovim sebičnim interesima za dolazak na vlast i borbom za politički plen.

Iva

pre 11 meseci

Opozicija bi nemirima i nasiljem da nasilno stvrgne vlast koristeći svaku moguću situaciju da udari po Vučiću najžustrije što može.

Caca

pre 11 meseci

Bolesnici koji protestuju nemaju ni malo ljudskosti u sebi!

Mia

pre 11 meseci

Opozicija bi da se Pinku ukine nacionalna frekvencija jer ima rijaliti a da se pritom na njihovim televizijama emituju rijaliti takođe

jovana

pre 11 meseci

Опозиција је политизовала две велике трагедије и одмах изашла са протестима не марећи за страдалу децу у масакру

Boris Spasic

pre 11 meseci

Mi moramo da se podignemo da podignemo svoje slobodarske vrednosti a u istovremeno da to ovo ne zaboravimo ne u naredne 3 godine ne u narednoj deceniji vec do kraja zivota moramo da se posvetimo svojoj zemlji i sebo pre svega i da idemo dalje

Ana

pre 11 meseci

Između dana žalosti i pobede je dan poraza za naše društvo, kad vidimo kako beskrupulozne opozicionare imamo

Sara

pre 11 meseci

Teški momenti za našu zemlju, od ovih tragedija možda je i gora nesloga koju deo naroda propagira i razjedinjuje društvo

Dušan

pre 11 meseci

Svaka pobeda je teška sa bagrom drugosrbijanskom i plaćeničkom u svojim redovima, ali mi se ne damo

Petar

pre 11 meseci

Juče je pokazana sva dvoličnost i licemerje opozicije. Tako koristiti tragediju koja je zadesila naše društvo je najniži oblik ljudskosti.

Vojo

pre 11 meseci

Nakon svega ovoga što se desilo, ujedinjenje je ono što nam najviše treba, a ne borba za vlast pojedinaca i sakupljanje političkih poena na tuđoj muci

Marija

pre 11 meseci

Svaki dan je dan žalosti kad diletanti od naše opozicije pozivaju narod na ubistva i prouzrokuju mržnju

Kosta

pre 11 meseci

Pobediće Srbija i prebroditi sve nebrige kao i do sada, al kad će se ovaj mrziteljski deo naroda urazumiti to je pitanje

Maki

pre 11 meseci

Стахота је шта су јуче ови назови политичари и ситне душе показали, ни П од програма, ни Р од решења, само насиље, насиље и зло.

Duda

pre 11 meseci

Ja sam juce samo videla zahteve opozicije nigde jedno resenje. Plus sto smo mogli da vidimo pretnje i uvrede na racun sefa jedne drzave.

Runjo

pre 11 meseci

Opozicija je ovih dana pokazala surovost , bahatost, ne empaticnost.

Iva

pre 11 meseci

Juce smo mogli da vidimo samo pozive na ubistvo predsednika Vucica. Nista drugo.

Dana

pre 11 meseci

Pravo u metu Bakarec jasno opisao svu licemernost žute opozicije.

Miki

pre 11 meseci

Ološ i bitange iz opozicije ponovo pokušavaju da jednu tragediju okrenu u svoju korist.

Lela

pre 11 meseci

Najveci jad opozicije cime se sluze tugom i bolom nesrecom .

Maja

pre 11 meseci

Kakvi su prevaranti ovaj Jeremic i zena mu, nasmejani setaju Beogradom. Sram da ih bude, umesto da puste roditelje da u miru tuguju za tragicno nastradalom decom, oni idu okolo ponosno i krevelje se. Zgranuta sam. Pu licemeri jedni pokvareni!!!

Rada

pre 11 meseci

Izmedju Dana zalosti i Dana pobede, opozicija je organizovala dan nasilja!

Maja

pre 11 meseci

Svima je jasno da opoziciju zanima samo vlast i da su samo ološi koje ne zanima Srbija.

Jana

pre 11 meseci

Srbija će iz ovoga izaći još jača i neće dozvoliti olosima da je ucenjuju.

Maki

pre 11 meseci

Kakvi su to monstrumi kad koriste ovu tragediju da bi sebe izdigli? Jeremic sa ostalom bagrom se okupio da bi se nasmejan pojavio u medijima. Ovakvo zlo ima samo jednu nameru, da preko tuzno stradale dece, uberu sebi koji politicki poen vise. Kako se barem Boga ne boje?

Ljilja

pre 11 meseci

A gde je bila ova gospoda sa zahtevima kada je bio masakr u Jabukovcu??!! Kako jedno dete ubica može da ima veze sa vlašću?? On ni ne zna šta je politika!! Vi ste bolesnici koji koriste ovu situaciju za skupljanje nekih jeftinih političkih poena!!!

Boban

pre 11 meseci

Dan žalosti zbog tragedije u OŠ "Ribnikar" i Dan pobede u II svetskom ratu su sećanje na sve žrtve i podsećanje da se nastavi sa borbom protiv nasilja.

Novka

pre 11 meseci

Svaki put me tekst gospodina Bakareca duboko dirne, jer je sve što govori istina. Živimo u zemlji gde opozicija ne mari za živote dece i ljudi i to je tužno i pretužno! Kada su ljudi postali toliko zli i bez empatije?!

Marija

pre 11 meseci

Ološi,lešinari i hijene.Juče je opozicije, ne obazirući se na žalost za poginulima u dva masakra, održao miting protiv vlasti. Sram da ih bude. Goveda.

Maja

pre 11 meseci

Opozicija je strašna i nemoralna koja nastavlja da zloupotrebljavaju dve tragedije i najavili su nasilje ako im se ne ispune ultimativni zahtevi. Najaviti nasilje to samo govori da su najgori ljudi.

Koka

pre 11 meseci

Licemerno je i bezumno od strane opozicije što zahteva izostavlje svojih televizija N1, NovaS, i druge, koje nemaju nacionalnu frekvenciju, ali imaju rialiti programe i emisije koje promovišu nasilje, agresiju, nemoral i primitivizam.

Nena

pre 11 meseci

Opozicija ološi i stoka. Primitivizam nema granicu.

Marina

pre 11 meseci

Ove dve televizije promovišu nasilje opozicije u javnoj sferi. Ovaj zahtev opozicije bi imao smisla da su ga definisali kao „Hitno ukidanje emitovanja rijaliti programa i emisija koje promovišu nasilje, agresiju, nemoral. Agresivni,nasilni i nemoralnisučlanovi opozicije intajkumse novine.

Nena

pre 11 meseci

Zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu primitivizam i nasilje, objavljuju lažne vesti i krše novinarski kodeks“. Sve navedeno upravo radi opozicija i tajkunskih mediji.

Ceca

pre 11 meseci

Dan zalosti u Srbiji a šljam i ološi organizuju proteste.

Mika

pre 11 meseci

Tajkunskih mediji i opozicija su dno dna i imaju pravo samo da ćute.

Marija

pre 11 meseci

Tajkunskih mediji i opozicija su dno dna i imaju pravo samo da ćute.

Milan

pre 11 meseci

Opozicija iznosi zahteve već godinama, zbog toga što želi da zavlada medijskim prostorom. Neće da može. Ološi najodvratniji.

Mici

pre 11 meseci

Nema Srbija opoziciju vec lesinare gladne vlasti. Nije njima bitna tuga za nastradalima decom vec korist koju mogu da izvuku na osnovu toga

Andrijana

pre 11 meseci

A izmedju se saka ljudi okupila kako bi preko neduzne dece pokusala da preuzme fotelje, nezasluzeno.

Jovan

pre 11 meseci

Saradnja sa SAD-om je od presudnog značaja u ovim trenucima u kojima se nalazimo.

Normalac

pre 11 meseci

Auu smradu, tek sad čitam šta si baljezgao. Samo zamena teza i nista drugo. Ozbiljno ćeš goreti u paklu.

Nebojša Bakarec: Tadićeva i Šutanovčeva NATO hijena, lešinari na tragedijama!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Tadićeva i Šutanovčeva NATO hijena, lešinari na tragedijama!

Petar Radojčić (67), general potpukovnik u penziji već 12 godina, mogao bi se opisati kao manje bolesno ambiciozna verzija Zdravka Ponoša, koja se nije otela kontroli Tadića i Šutanovca. Danas je on potpredsednik Tadićeve stranke SDS, i potpredsednik i suosnivač Šutanovčeve NATO nevladine organizacicije CFSP. Radojčić je uz ovu dvojicu natovaca, uz Tadića (šefa najvećeg pljačkaškog klana -DS) i uz Šutanovca, NATO ministra za uništavanje odbrane Srbije, uz Ponoša i ostale žute generale, zdušno radio na uništavanju Vojske Jugoslavije i Vojske Srbije, i na podrivanju odbrambene moći Srbije.

07.05.2023

21:00

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17