• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

21.08.2023

14:43

Dosta zločina! Kolumna Dragana J. Vučićevića: Ima li ovde Srba?

Informer

Kolumne

Dosta zločina! Kolumna Dragana J. Vučićevića: Ima li ovde Srba?

Podeli vest

Bivši ruski ambasador Aleksandar Konuzin pre 12 godina na jednom skupu u Beogradu upitao je: Ima li ovde Srba?

 Bio je gos'n ambasador te 2011. iskreno zaprepašćen činjenicom da prisutni srpski novinari i 'stručnjaci' - probrani po merilima tada vladajuće dosističke žute ološ-elite - nisu imali skoro ništa da priupitaju ambasadore iz NATO zemalja, a u vezi sa otimanjem Kosova i Metohije i pravljenjem lažne šiptarske države!?! Pitao se tada Konuzin kako je, zaboga, moguće da su neki Srbi u Beogradu potpuno ravnodušni prema sudbini Srba u Gračanici, Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću... Odgovor nije dobio, osim što je u tadićevskim medijima ekspresno optužen za 'nedopustivo mešanje u unutrašnje stvari Srbije'!?!

E sad, znam da ovde nema direktne veze, ali ove epizode sa ambasadorom Konuzinom i njegovim pitanjem uvek se prisetim kada vidim kako se ovdašnji politikanti i mediji - u velikoj, ogromnoj većini, nažalost, bave ratom u Ukrajini. I svaki put mi dođe da upitam: Braćo Srbi, ima li još Srba u Srbiji? Ili smo se svi već upisali u Amerikance, Ruse, Ukrajince, Kineze?!

Zar zaista iko, bilo ko trezniji od Ćute i načitaniji od Srđana Milivojevića, veruje da Srbija treba da se meša u tuđe, velike ratove i da od toga može biti koristi za bilo koga u ovoj našoj zemlji?! Jesmo li mi išta krivi za taj rat u Ukrajini? Pa nismo. Hoće li se bilo šta tamo promeniti ako mi ovde u Beogradu učinimo bilo šta? Pa neće! I zar nam nisu dovoljne lekcije iz Prvog i Drugog svetskog rata, kada smo izginuli na milione za tuđe, imperijalne interese? Pa izgleda da nisu. A znate kako kažu - pametni narodi uče iz svoje istorije i i tuđih grešaka, a oni drugi ponavljaju i svoje i tuđe greške sve puštajući da im se tragična istorija iznova i iznova ponavlja.

Vreme je, da parafraziram predsednika Vučića, poslednji je trenutak da svi mi izađemo iz filma "Tri karte za Holivud", da mislimo, pre svega i iznad svega, na sebe i svoju decu. Da ljubomorno čuvamo našu, suverenu, nezavisnu državnu, nacionalnu politiku i da pokušamo da u ovom defakto trećem svetskom ratu prođemo, ako je ikako moguće, bez žrtava i sa što manjom štetom.
Mi danas živimo u teškim vremenima, a dolaze još teža. Pritisci na Srbiju, Republiku Srpsku - upamtite šta sam vam rekao - tek slede; očekujte pakao od septembra! Zapadni moćnici učiniće sve i iskoristiće sve svoje ovdašnje igrače ne bi li srušili politiku predsednika Vučića, ne bi li urušili državu Srbiju i pretvorili je u paradržavni provizorijum tadićevsko-đilasovskog tipa sa kojim bi lako mogli da oposle sve svoje interese na Zapadnom Balkanu - da ukinu Republiku Srpsku, da nateraju Beograd da prizna lažnu državu Kosovo i onda još da, po dinamici, neometano nastave dalje rasparčavanje naše države.

Mi se, da zaključim, tom zločinačkom planu, braćo Srbi i sestre Srpkinje, možemo suprotstaviti samo na jedan način - srpskom politikom. Srpskom, a ne američkom, ruskom, ukrajinskom, kineskom ili bilo čijom drugom.

Pa na kraju, ako i dođe do nekog neizbežnog sukoba, ako i doteramo 'cara do duvara', bar da znamo za šta se borimo i za šta se žrtvujemo - za Srbiju i za budućnost naše dece.
Eto, tako. Tako ili nikako.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija