• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.11.2023

11:21

Nebojša Bakarec: Koja je veza Miloša Jovanovića i Stranke slobode i pravde?

Pedja Milosavljević

Kolumne

Nebojša Bakarec: Koja je veza Miloša Jovanovića i Stranke slobode i pravde?

Podeli vest

Mnogi se pitaju da li je Miloš Jovanović stvarno povezan sa Draganom Đilasom, i da li su opravdani napadi na Miloša Jovanovića, da radi za Đilasa?

Kao neko ko je 23 godine bio u DSS-u, pre nego što me je izbacila Sanda Rašković, moram da kažem da sam u DSS-u poznavao svakoga i da za mene nije bilo tajni. Sve sam znao. Izneću činjenice na temu naslova i na temu prve rečenice ovog teksta.

Foto: informer.rs

 

Činjenica 1. U septembru 2013. prisustvovao sam sednici predsedništva DSS, kao član predsedništva. Sednicu je obeležio direktan verbalni napad Aleksandra Nikitovića, glavnog Koštuničinog savetnika, i praktično zamenika, na Miloša Jovanovića. Nikitović je direktno optužio Miloša Jovanovića da je radio i da radi u korist DS. Bio je veoma grub. Jovanović je rekao da Nikitović pogrešno tumači stvari. Miloš Jovanović se zalagao za saradnju svih „demokratskih“ snaga, a protiv vladajućeg SNS, dakle, zalagao se i za saradnju sa DS. Miloš Jovanović je 9.10.2013. vratio poslanički mandat DSS-u, a 24.10.2013. podneo je ostavku na sve funkcije u DSS-u. Miloš Jovanović nije imao podršku Vojislava Koštunice.

Foto: informer.rs

 

Foto: Informer.rs/printscreen

 

Činjenica 2. Miloš Jovanović je 1976. godište. Ima 47 godina. Doveden je u DSS, 2009. godine, kada je odmah postao potpredsednik stranke. Bio je savetnik ministra za Kosovo i Metohiju, Slobodana Samardžića, od jula 2007. do sredine 2008 godine. Bili smo zajedno 2009. na par tribina i sastanaka sa članstvom DSS, na Paliluli, Rakovici i drugim odborima. Na tribini u Rakovici, smo obojica pozdravili Vladimira Obradovića, koga sam poznavao od ranije. Ispostavilo se da su Jovanović i Obradović prijatelji. Vladimir Obradović je rođen 1977. On i Miloš Jovanović su praktično vršnjaci, i danas su obojica doktori nauka i profesori fakulteta. Obradovića se sećam iz izborne kampanje 2004. kada sam ga upoznao u Rakovici gde je živeo, i gde živi i danas, koliko znam. Vlada Obradović, koga smo zvali Vlada Debeli, je tada imao 30 kilograma više nego danas. Vladimir Obradović me je tih godina povremeno zvao i urgirao za svog oca, koji je ako se dobro sećam bio građevinski inspektor u opštini Rakovica, i molio me da proguram njegovog oca na višu poziciju, kod naših funkcionera u opštini Rakovica. Oca mu nisam upoznao. Nisam mogao ništa da uradim. Koliko se sećam, tamo negde 2010. godine sam pročitao u medijima vest o hapšenju Obradovićevog oca, građevinskog inspektora Ljubivoja Obradovića. Uhapšen je 9.12.2010. od strane Tadićeve i Đilasove vlasti, pod optužbom da je deo kriminalne grupe koja je izvršila krivična dela zloupotrebe službenog položaja i izgradnje bez građevinske dozvole (afera Delta legal). Miloš Jovanović je prijatelj Vladimira Obradovića, i obrnuto. Vršnjaci su, akademski nastrojeni, zainteresovani za politiku itd. Sasvim sam siguran da su Miloš Jovanović i Vladimir Obradović i dan danas kućni prijatelji, i da se druže. Kada je Miloš Jovanović nametao ostalim strankama desnice, da u koalicioni sporazum uđe saradnja sa Đilasovom opozicijom, na odluku Miloša Jovanovića sasvim sigurno je uticalo prijateljstvo sa Obradovićem.

Foto: informer.rs

 

Činjenica 3. Miloš Jovanović i Dragan Đilas se jako dobro poznaju. Kontaktirali su i povezali se još 2013. godine, kada je Đilas bio predsednik DS, a Jovanović potpredsednik DSS. Zalagali su se obojica za saradnju DS i DSS. Posle toga Đilas i Jovanović su se još više povezali tokom i posle izbora 2022. Da li je Đilas još 2013. ili 2022. nekako opipljivo „zadužio“ Jovanovića, ostaje da se vidi. U svakom slučaju treba ispitati kako je Miloš Jovanović postao vlasnik 4 stana u centru Beograda (3 na Vračaru i jedan na Savskom vencu), površine 251m2, tržišne vrednosti između 753.000 i 828.000 evra? Znam kako je 2020. Sergej Trifunović objasnio kako Đilas kupuje jedinstvo opozicije. Možda će vam posle ovog snimka iz 2020. biti jasnije otkud uz Đilasa i Ne davimo Beograd i Miloš Jovanović i ostali lažni desničari! Kaže sergej Trifunović: „Jedinstvo opozicije nikad nije postojalo, ono se raspalo. Sad imaju novu formu ali šta su oni? Ništa! Drži ih Đilas koji ima svoju flert stranku SSP i koji dođe iskešira pare, oni dođu, uzmu, pa pa pa... ćap! Mislim, kako bih ti rekao, tap tap tap...lako je Đilasu, Đilas sedne, uzme i kupi!“. Kada je Miloš Jovanović nametao ostalim strankama desnice, da u koalicioni sporazum uđe saradnja sa Đilasovom opozicijom, na Jovanovićeve odluke, sasvim sigurno je uticalo prijateljstvo sa Obradovićem, ali i „opipljivi“ odnosi sa Đilasom. Međutim, javnost ne zna sve ovo, pa su potezi naklonosti Miloša Jovanovića prema Đilasovoj strani, u javnosti shvaćeni kao kopernikanski obrt.

Foto: informer.rs

 

Foto: informer.rs

 

Činjenica 4. Miloš Jovanović je veliki prijatelj, sa mužem Marinike Tepić, Milanom Tepićem. Praktično su vršnjaci. Milan Tepić je deceniju i duže, predsednik opštinskog odbora DSS Temerin, gde je rođen, i gde ima kuću. Tepić je dugo bio opštinski funkcioner DSS-a u Temerinu. I dan danas je Milan Tepić predsednik OO DSS Temerin, iako sa suprugom Marinikom, već godinama živi u Novom Sadu. Marinika Tepić takođe poznaje Vladimira Obradovića, još iz doba dok je bio član DSS. Vlada Obradović i Milan Tepić su takođe veliki prijatelji. I obojica su prijatelji sa Milošem Jovanovićem. Da ponovim i ovde, kada je Miloš Jovanović nametao ostalim strankama desnice, da u koalicioni sporazum uđe saradnja sa Đilasovom opozicijom, sasvim sigurno je na odluku Miloša Jovanovića uticalo prijateljstvo  sa Obradovićem, sa Milanom i Marinikom Tepić, ali i „opipljivi“ odnosi sa Đilasom. Da li je sada sve jasnije?

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nebojša Bakarec: Dva sata mržnje - N1 sam sebe matirao!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Dva sata mržnje - N1 sam sebe matirao!

U gebelsovskom filmu mržnje koji je TVN1 prikazao, Šolak i Đilas su sami sebi dali „šuster mat“. Paceri. Nehumani tajkuni Šolak i Đilas, platili su izradu i prikazivanje dva sata razobručene mržnje i dehumanizacije, protiv predsednika Aleksandra Vučića

03.11.2023

11:52

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija