• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.05.2024

17:08

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Pedja Milosavljević

Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Podeli vest

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

Gospodin Miloš Vučević je ugledni advokat, šef jedne od najboljih advokatskih kancelarija u Novom Sadu. Bio je gradonačelnik Novog sada tokom 10 godina, u 3 mandata. Uzdigao je Novi Sad. Bio je sjajni ministar odbrane, koji je nastavio kontinuitet jačanja vojske. Predsednik je Srpske napredne stranke. Miloš Vučević je snažan i odlučan lider, autoritet, stručan, potkovan, nenametljiv – tiha voda breg roni. Zadivljuju veština i snaga sa kojima je zamenio predsednika Vučića na mestu predsednika SNS, što nije bilo nimalo lako.

Foto: Nebojša Bakarec

 

Sasvim logično osnova programa mandatara Vučevića je program SNS – „Skok u budućnost 2027.“. Sasvim logično Vlada Miloša Vučevića će biti Vlada kontinuiteta sa vladom predsednika Vučića do 2017. i vladama brilajntne Ane Brnabić od 2017. do 2024. Gospodin Vučević ima utrtu svetlu stazu, put koji je trasirao predsednik Vučić. Kao i sve vlade od 2012. i Vučevićeva Vlada će biti jedinstvena, stabilna i funkcionalna. Izvanredan je Program mandatara Vučevića. Ne zna se šta je bolje u Programu.

Istakao bih sledeće tačke Programa:

- Srbija faktor stabilnosti u regionu.

- Srbija neodustajni borac za državnu celovitost i za Kosovo i Metohiju.

- Neupitan evropski put, saradnja sa Kinom, Rusijom i SAD.

- Snažno jačanje vojske i odbrane.

- Ekonomija snažnog napretka, ekonomija uspeha.

- Dalji skok standarda, plata, penzija.

- Eksplozivni rast infrastrukture.

- EXPO, BG Metro.

- Novi Klinički centri i drugi zdravstveni objekti, kao deo brige o zdravlju.

- Briga o starima i mladima.

- Demografija i briga o natalitetu.

Naglasiću podatke iz Programa:

- Stopa zaposlenosti krajem 2023. je bila 50,5%, a stopa nezaposlenosti samo 9%. 2027. nezaposlenost će biti 8%. Danas imamo 450.000 zaposlenih više nego do 2012.

- Prosečna plata u januaru 2024. je bila 818 evra.

- Inflacija je u padu, i u februaru 2024. je bila svega 5,6%.

- Jaka ekonomija shodno Programu „Skok u budućnost“, podrazumeva da će 2027. prosečna plata biti 1400 evra, a prosečna penzija 650 evra.

- Od 2012. je izgrađeno 450 km autoputeva i brzih saobraćajnica, a gradi se još 650 km. U planu su ugovori za izgradnju još 880 km.

- Od 2012. je izgrađeno preko 100km novih pruga, a rekonstruisano je 850km, u toku je rekonstrukcija još 200km pruga.

- Ogromna pažnja je posvećena zaštiti životne sredine, pa se planira da do 2027. izgradimo 32 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, 1100km kanalizacione mreže, 9 modernih regionalnih centara za upravljanje otpadom, poput onog u Vinči ili u Subotici.

- Kao što je 25. aprila, u termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu, pušteno u rad postrojenje za odsumporavanje dimnih gasova, vredno više od 200 miliona evra, tako će iduće godine će biti završeno isto postrojenje i u termoelektrani Nikola Tesla B.

- Na predlog predsednika Vučića, nova Vlada će doneti odluku da roditelji za rođenje prvog deteta dobijaju 500.000 dinara, za drugo 600.000, za treće 2,1 milion dinara, i za četvrto dete, ukupno 2,9 miliona dinara.

Na kraju, nadam se da će opozicione stranke da glasaju za Vladu Miloša Vučevića. Time će pokazati da žele da budu zajedno sa nama u 21. veku, da zajedno gradimo i uzdižemo Srbiju, umesto što borave u 19. veku, ili čak u mračnom srednjem veku. Primer opoziciji su dale stranke Zavetnici i Narodna stranka, koje su pokazale da im je Srbija najvažnija. Predsednik Vučić je uzdigao Srbiju, izgradio Srbiju, izlečio Srbiju. Predsednik Vučić leči prošlost u sadašnjosti, radi budućnosti. Srbija ne sme da stane!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ovo su najplaćeniji košarkaši NBA lige! Evo gde je Jokić!
NBA

Ovo su najplaćeniji košarkaši NBA lige! Evo gde je Jokić!

Odavno je poznato da NBA zvezde zarađuju ogroman novac i da su njihova primanja uglavnom transparentna. Američki mediji sada su napravili listu od 15 najplaćenijih košarkaša, a zanimljivo je da je samo jedan od njih u finalima konferencija. Reč je samo o Francuzu Rudiju Goberu.

22.05.2024

06:40

Planeta

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane
NAKON SMRTI IRANSKOG LIDERA

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom, s kojim je razgovarao o pitanjima formiranja vlade i od koga je zatražio da prilikom odlaska na sahranu Ebrahima Raisija prenese iranskom rukovodstvu da Moskva očekuje da će se saradnja između dve zemlje razvijati na isti način kao i do sada i nakon smrti iranskog lidera.

21.05.2024

23:00

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija