• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna

05.06.2015

21:46

LAZANSKI: Islamisti prete, ali neće pokrenuti rat zna se ko to ovde radi!

Politika

LAZANSKI: Islamisti prete, ali neće pokrenuti rat zna se ko to ovde radi!

Podeli vest

Vojnopolitički analitičar Miroslav Lazanski izjavio je da „ratove na Balkanu neće pokrenuti `Islamska država`, niti bilo koji njen ogranak ili pristalica na ovim prostorima

- Zna se ko pokreće ratove i ko danas ima mogućnost u svetu da naredi da se nešto pokrene ili zaustavi. Videli ste ovo sa Kumanovom, jedan dan je trajalo i završilo se. Šta bi od toga? Ništa. Poruka je poslata i ko je shvatio, shvatio je- rekao je Lazanski.

Komentarišući poziv grupe „Islamska država“ muslimanima na terorističke napade na Balkanu, Lazanski je ocenio da treba biti oprezan, ali da ne treba podlegati histeriji.

On je podsetio da „Islamska država“ preko društvenih mreža i interneta pokušava da širi svoj uticaj i uspeva u tome, regrutujući ljude sa ovih prostora, ali da da je posao bezbednosnih službi da to lociraju na vreme i da prate.

- Mi u Srbiji imamo mogućnost da nam se terorizam uveze sa Kosmeta, moguće je da dođe i iz BiH preko Sandžaka, ali se nadam da ima ljudi koji se time bave i to svakodnevno prate, ažuriraju podatke, vode računa o tome ko i gde putuje po Bliskom Istoku - rekao je Lazanski.

On je ocenio da najveću opasnost može da predstavlja pojedinac - osvetnik, koji svoje namere i planove ne saopštava nikome, jer je njega teško locirati na vreme, dok je grupu mnogo lakše otkriti i preventivno delovati.

„Islamska država“ objavila je propagandni snimak kojim preti balkanskim zemljama i poziva muslimane sa Balkana da joj se pridruže ili pokrenu terorističke napade na tom prostoru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MANE

pre 8 godina

Pa poruku su poslali i makedonska policija i narod takođe...da neće to baš tako lako da prođe ni albancima ni njihovim naredbodavcima!

Cile Mile

pre 8 godina

"Zna se ko pokrece ratove..."Koji su to?Da li oni sto nas guraju u Nato? Ako udjes u Nato,isti ce biti dobar pa te nece napadati,niti njegovi sticenici. Sve u stilu reketasa iz cuvenog filma "KUM".

rajko

pre 8 godina

Ma da ce vec jednom da krenu, pa da im se napokon naj...mo majke.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija