• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.03.2016

13:28

SUZANA PAUNOVIĆ: Ugljanin od BNV-a pravi ekspozituru svoje stranke!

Politika

SUZANA PAUNOVIĆ: Ugljanin od BNV-a pravi ekspozituru svoje stranke!

Podeli vest

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović izjavila je danas da predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin zloupotrebljava tu instituciji tako što od nje stvara ekspozituru svoje stranke SDA, što je nedopustivo




Paunović je, reagujući na izjavu Ugljanina da je Akcioni plan za manjine usvojen tajno, poručila da predsednik BNV-a "živi u, samo njemu poznatoj teoriji zavere". "Ugljanin od BNV-a stvara ekspozituru svoje stranke SDA, što je nedopustivo. Svi nacionalni saveti rade na svojoj depolitizaciji, a jedino za Ugljanina i BNVa ovaj proces obrnut", navela je Paunović u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Poručila je da je Vlada Srbije Akcioni plan usvojila nakon procesa koji je trajao i u kome su učestvovali svi nacioanlni saveti, nevladine organizacije i zainteresovane ambasade. 

Ako je neki proces bio javan, onda je to izrada ovog dokumenta, navela je Paunović i dodala da je usvajanje tog dokumenta izgleda samo za Ugljanina tajna, jer ostale nacionalne manjine nemaju taj stav.

U radu na AP učestvovalo i BNV, sve do trenutka dok Ugljanin nije pogrešno procenio da će mu izlazak iz radne grupe i ovakva retorika doneti glasove Bošnjaka, istakla je Paunović i dodala"

- Ugljanin bi trebao otvoreno da kaže da iz AP ništa nije „izbačeno“ već je više puta ponovljeno da radna grupa nema mandat da se bavi ustavnim promenama i promenama političkog sistema i da će se o tome razgovarati u okviru drugih radnih grupa.

Paunović kaže da bi bio red da predsednik BNV-a pročita zakon u kome jasno piše šta su nadležnosti nacionalnog saveta čije je predsednik i zašto otvoreno ne kaže da je iz Budžeta Srbije dobio oko 1,2 milion evra za podršku u ostvarivanju prava Bošnjaka kojima treba da položi račun. 

Paunović je navela i da stalnim pominjanjem tzv. opasnosti od vojske i policije Ugljanin pokušava da stvori ambijent koji su, kako kaže, Bošnjaci poslali u zaborav.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
petar

pre 5 godina

Svaki akcioni plan za hjih je tajan ako se ne poklapa sa njihovim interesima.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija