• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Danas

11.05.2016

00:22

STANISLAVA PAK:  Predsednik Nikolić će zvati stranke na konsultacije!

Politika

STANISLAVA PAK: Predsednik Nikolić će zvati stranke na konsultacije!

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić obratiće se predstavnicima izbornih lista i upoznati ih sa činjenicom da je formirana većina za izbor vlade, kako bi se izjasnili da li žele da prisustvuju konsultacijama na osnovu clana 112 Ustava Srbije, rekla je savetnica za medije predsednika Stanislava Pak Stanković

Predsednik Nikolić nije rekao da neće biti konsultacija, već je samo postavio pitanje opravdanosti konsultacija za izbor mandatara nove vlade, u onom trenutku kada mu predstavnik izborne većine bude predstavio dokaze da može da formira vladu, navela je Pak-Stanković za "Danas", objavljeno je na sajtu tog lista.

Na pitanje da li bi odustajenje od konsultacija imalo veze sa Nikolićevim stavom da on ne želi da se susretne sa liderom SRS Vojislavom Šešeljem, ona odgovara da "sve novine upadaju u spinove tabloida koji kao da samo iščekuju susret Nikolić - Šešelj."
 

TOMISLAV NIKOLIĆ NEMA DILEMU: I bez konsultacija, mandat Aleksandru Vučiću!

ZORANA SE NE BAVI SPEKULACIJAMA: Vučić će odlučiti ko će biti u Vladi Srbije!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Posmatrac

pre 7 godina

Dve savetnice : Stanislava i Jasmina i savetnik ( ex nacelnik policije ) nisu se bas proslavili svojim savetima Nikolicu . Predsednik kakao sta izjavi izaziva salve smeha. O promenama Ustava se mora konsultovati akademska i naucna elita ,politicke partije ( narocito uzor predsednika Seselj ) i drugi vazni - kompetentni ljudi.

đorđe

pre 7 godina

Konsultacije presednika Republike Srbije su jedna od malobrojnih aktivnosti predsednika.Predlaganje imena za predsednika Vlade Srbije. To je "formalno" pored Vrhovnog komandanta OS i jedina aktivnost ,radnja i postupak , koji presednik Srbije po ustavu ima.Ostale aktivnosti i,radnje i postupci presednika RS su može se rći "neznačajne" u srpskom parlamentarnom sistemu i pravno gledano su savjetodavne i "neformalne". Dakle svako vidi i zna da je podrška gos.Vučiću u parlamentu nesporiva,ali da presednik obavi konsultacije to mislim da mora.Da čuje druga mišljenja. prije svega radi svoga budućeg rada u smislu prestavljanja Srbije. Recimo evo treba da se uveri dali je istina da Srpski parlament ima toliko veliku podršku Rusiji i koliko zaista iskreno ima podršku Rusiji i Evropi. Ja mu predlažem da konsultacije održi sa svima.Nebi sada da govorim o emocionalnoj intelegenciji.Kad bi ja bio na njegovom mjestu i sa obrazovanjem ,koje on posjeduje,priznao bi na svim konsultacijama.Evo recimo sa Vučićem,da ne spominjem Šešelja.Gos.Vučiću Vi ste formalno obrazovani od mene,ali kao izabrani presednik od strane naroda želim da znam Vš program ,aktivnosti,radnje i postupke šta ćete uraditi da Srbija živi bolje u budućnosti.Da mi Vi objašnjavate da sam ja "Grobar" nisam obavezan da slušam.Nemam od naroda taj mandat.moj mandat je da saznam od svih ,koji su prošli cenzus šta misle mojoj Srbiji.Tako treba reći i Šešelju i Zukorliću i Stranci Zelenih i svima drugim. konsultacije ne služe da se presednik države vrđa.Pozdrav

Manojlo

pre 7 godina

Priješednik nema prava svašta da bjesedi, ima šta i gde mo e, a li ima šta i gde ne može, ozbiljna je stvar i nije za šalu.

slobodan

pre 7 godina

Sta ce mi konsultacije.Svi znaju ko je premijer

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija