• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.11.2016

13:52

NIKODIJEVIĆ: Vreme je da se okrene list, da mladi ostaju!

Politika

NIKODIJEVIĆ: Vreme je da se okrene list, da mladi ostaju!

Podeli vest

Posle decenija odlaska mladih i najobrazovanijih iz zemlje, vreme je da se okrene novi list i da se mladima omogući da ostanu, pokrenu sopstveni biznis i usavršavaju se u Srbiji, poručio je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević na Drugom beogradskom samitu mladih

Potrebno je, kaže Nikodijević da se gradi jedna moderna, ekonomski razvijena i jaka Srbija.

- I to je naše opredeljenje, i grada Beograda i Republike. Nije slučajno što je 100 dana vlade obeleženo u naučno-tehnološkom parku o čijem se proširenju razgovara - rekao je Nikođević.

On je naveo da je to "fabrika budućnosti" u kome će se otvoriti nova šansa za mlade. Nikodijević je istakao i da je Beogradski samit mladih mesto na kome se razgovara sa predstavnicima univerziteta i privrednicima o najaktuelnijim problemima te kategorije stanovništva i načinima za njihovo rešavanje.

Član gradskog veća Dragomir Petronijević kaže da je grad izdvojio pet miliona dinara za studente završnih godina iz IT sektora koji žele da razvijaju svoje proizvode.

On je dodao postoji mogućnost da oni dobiju grantove od pola miliona dinara, navodeći da je otvoreno još deset novih kompanija koje će tek ući u naučno-tehnološki park.

Studentima kojima su iz inostranstva nudili sredstva da tamo otvore firme, sada se, kaže Petronijević omogućava da to učine u Srbiji.

- Krenuli smo sa pet miliona dinara, a ta sredstva će biti veća u 2017. godini. Sledeće godine imaćemo i podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - istakao je član gradskog veća.

Pored toga, postoje obuke za mlade kako da dođu do sredstava za započinjanje biznisa, kako da konkurišu kod Fonda za razvoj ili Nacionalne službe za zapošljavanje koja obezbeđuje do 200.000 dinara bespovratno za samozapošljavanje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17