• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.01.2017

18:53

VUČIĆ O DRAMI NA KIM: Albanski specijalci pokušali da miniraju prugu i uhapse mašinovođu i putnike!

Politika

VUČIĆ O DRAMI NA KIM: Albanski specijalci pokušali da miniraju prugu i uhapse mašinovođu i putnike!

Podeli vest

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare da su Albanci pokušali da miniraju prugu kojom je trebalo da prođe voz koji je jutros krenuo iz Beograda

- Trebalo je da uhapse mašinovođu i putnike voza i time dovedu do velikih sukoba. Kada su Srbi videli šta Albanci čine, okupili su se i opkolili albansku jedinicu iz Lužana, da bi Albanci mimo odobrenja poslali 17 blindiranih oklopnih vozila sa jedinicama Rosu - rekao je Vučić.

 

 

Premijer je objasnio da su Albanci želeli da isprovociraju sukobe većih razmera i poručio:

- Ovo je moja poslednja molba i upozorenje Albancima. Nećemo dozvoliti da se ubijaju Srbi! Mir je u svačijem interesu! Ne igrajte se! - rekao je Vučić i dodao da je lično odlučio da zaustavi voz u Raškoj.

Predsednik vlade pozvao je Srbe sa KiM da ostanu mirni.

- Ovo je moje poslednje upozorenje, poziv Albancima da ne pokušaju da napadnu oružjem Srbe na Kosovu i Metohiji, jer Srbija to neće dozvolizi - još jednom je naglasio predsednik vlade.

 

 

Premijer je istakao da je o situaciji na KiM obavestio Federiku Mogerini i naglasio da je razočaran reakcijuom EU na ove događaje.

- Tokom večeri obavestićemo Rusiju, sutra i Kinu i potpredsednika SAD da Priština hoće da se igra 'ratnih igara' - naveo je premijer.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Јесул* стигли... - МИГОВИ.....? А јел* "Огањ"... - Напуњен...? Јел* Рус добио јасне .... - "координате"...? Јесмо л* заузели тачан угломер и даљинар....? Па шта се онда .... - чека...? Све је ондак спремно за.... - "Поравнање"....!!

Marko

pre 7 godina

Uzas sta rade ovi siptar u podrsku zapada.Ovaj zapad samo teroriste podrzava.Rusija i Kina moraju nalupati samare usa ludacima \n

Djiki

pre 7 godina

Ovo je stvarno bilo dobro receno. Nek im ovo bude poslednje upozorenje i trebamo se drzati toga. Sad trebamo da vidimo komentare ostalih

Suki

pre 7 godina

Svaka cast,dobro receno. Nadam se sa ce nam sad braca Rusi pruziti podrsku

Lazni bot

pre 7 godina

Aj vodjo nas veliki odvedi sve svoje kompletne idiote pa se pobite sa njihovim kompletnim idiotima i zivot ce biti bolji i nama i njima bez vas,samo huskate i oni i vi a to je svakome da se pokaze svom narodu kako je jak i ne da na sebe .

Sava

pre 7 godina

Strasno. Treba resiti ovo sa siptarima jednom zasvagda. Proterati ih do jadrranskog mora da se podave ko macici.\n

Luka

pre 7 godina

A gde je sad njegov prijatelj Rama ? Gde je pamet da se sa šiptarima grade pruge i putevi, o NAŠEM trošku, preko njihovih vukojebina ? Jasno je da Srbi te pruge i puteve ne bi smeli da koriste. Pa ZAŠTO IH ONDA DOGOVARAMO ?!? Zašto ? Da lakše njihove ROSU ubice dođu do Srba i Srbije, pa kad nam puste krv, da lakše pobegnu ? Zašto da imamo ikakve odnose sa njima ? Mogli smo bez njih čitavog veka, zašto sad da ne podignemo zid prema njima ? OTKAZATI SVE DOGOVORE IZ BRISELSKOG SPORAZUMA ! ODMAH !!!

biber

pre 7 godina

Svaka cast Vucicu.. Dosta nam je njihovih gluposti.. vreme je da im damo do znanja da nam je dosta i da ne tolerisemo vise njihovo ponasanje.. Sledeci put treba da se salje vojska vozom jer je to nasa zemlja i niko ne sme da nam zabrani ulazak u Kosovo jer je kosovo srbija

Nenad

pre 7 godina

E stvarno su ga Albanci preterali,ovo je smisljeno,...

srox

pre 7 godina

cim bi ta siptarska stoka samo pogledala voz, kamoli usli, ali istog trenutka slati oruzane snage na sever! DOSTA OVE KOMEDIJE VISEE!!

Jovan

pre 7 godina

Naprosto sam siguran da su se ovaj put albanci upecali .Razgovarajući sa Rusima, Amerima i Kinom, a iskazavši nezadovoljstvom stava EU,problem se vraća u UN , i albanci mogu da očekuju gorke pilule.

igor

pre 7 godina

vucicu, daj vec jednom zeleno svetlo da uradimo sta se uraditi mora i stavimo tacku na slucaj.

Ivan

pre 7 godina

Smeta im sve sto je srpsko, a srpsku zemlju prisvojili i proglasili svojom domovinom. Smeta im i pravoslavlje, i manastiri, hriscanstvo. S njima nikada nece moci da se uspostave normalni odnosi.

Ana

pre 7 godina

Pokazali smo dobru volju,progutali poprilično gorkih pilula, e pa došlo je vreme, da na provokacije, pokažemo ozbiljan stav i odlučnost.

dragan

pre 7 godina

ako i dodje do rata sa siptarima samo da znaju nema zenevske konvencije ratovacemo po pravilu ko prezivi neka prica.\n

Tito

pre 7 godina

Prije ili kasnije moracemo ofarbati taj voz!!! A to je jos vece ponizenje

Aca

pre 7 godina

Nadam se da je sada zadovoljan nas veliki vodja. Svako ko ima makar malo razuma, mogao je da predvidi sta ce se dogoditi. Samo gospodarovi "strucnjaci" nisu mogli to da predvide.

Luka

pre 7 godina

Da je Rama poslao voz sa šiptarskim i fašističkim obeležjima, stigao bi do Beograda , uz sve počasti i Rama bi bio dočekan sa hlebom i solju! DOSTA VIŠE SA PONIŽENJIMA !! DOSTA !!!!!

Simbioth

pre 7 godina

Ovo su uzasne stvari, sve pohvale za Vucica sto je ovako mirno reagovao na situaciju.

mala

pre 7 godina

U ovom momentu je najpametnija i najbolja odluka. Ne treba srljati .Ali na ovome se nece zavrsiti.

sekira

pre 7 godina

JA SAM SRBIN I SRPSKOGA RODA...I POCI CU U BOJ ZA SPAS SRPSTVA......ZOVI,SAMO ZOVI........srpstvo je vecno dok su mu deca verna.....ima obilica,sa tigrovim kandzama,vucjim zubima,koji ce braniti,svaki dom,svaki pedalj svete zemlje,srce srbije....obilicev zavetnik

Boko

pre 7 godina

Vucic je korektno i ljudski zamolio i govorio samo i iskljucivo o miru i sigurnosti kako Srba tako i ostalih gradjana KIM

anglina

pre 7 godina

Bolje da se zaustavi voz nego da bude nekih neprilkka i da ljudi nastradaju... pametna odluka!

Elena

pre 7 godina

Ko to šalje specijalce na voz? Dokle će Evropa i svet da ćutke gledaju kako Albanci ugnjetavaju naš narod.

Luna

pre 7 godina

Očekujem hitnu i oštru reakciju Evrope na ovakvo ponašanje Albanaca.

jelena

pre 7 godina

Pa sta su drugo mogli nece sigurno da im naprave lepu dobrodoslicu.

Sanja S

pre 7 godina

Šiptari provociraju, jer mrze sve što ima veze sa Srbijom.

mire

pre 7 godina

Treba im vratiti istom merom netreba pustiti ni jedan  siptarski autobus niti da udje niti da izadje iz Srbije .\n

DzMartin

pre 7 godina

Nisu to nikakvi specijalci vec obicni teroristi koji trebaju biti uhapseni zbog takvog ponasanja. Strasno! Nadam se da ce nas Rusi i Kinezi, kojima se Vucic odmah i obratio, podrzati u ovakvoj situaciji.

ghhhjj

pre 7 godina

Kakav haos nam prave ti siptari pa to je strašno.n

Dragan

pre 7 godina

Albanci su na najgori moguci nacin pokusali da nas isprovociraju ali nisu u tome uspeli. Ipak, Vucic ih je upozorio da se sa nama ne igraju jer mi itekako znamo da odgovorimo na te njihove jadne provokacije i pretnje.

Stefan

pre 7 godina

Pristina treba da nauci da se ne igra vatrom,ovakve provokacije ne idu u prilog nikome,dobro je dok jos imamo strpljenja za siptare.

Dobrivoje

pre 7 godina

Ili čekić ili nakovanj...nema trećeg!Ili šuti i trpi ili zna se.Proglasiti mobilizaciju-ima nas dovoljno,pa da se raščisti već jednom.Ovo je već mrcvarenje...šta li je sledeće?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija