• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.06.2018

14:34

BRNABIĆ: Puna podrška Vlade Srbije predsedniku Vučiću!

Politika

BRNABIĆ: Puna podrška Vlade Srbije predsedniku Vučiću!

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da joj deluje da su razgovori u Briselu bili jako teški, te poručila da će Vlada stati uz predsednika Srbije i dati mu punu podršku u daljim razgovorima

Brnabić je u Rači rekla da se jutros kratko čula sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

- Ne bih dodatno komentarisala, čuli smo svi dosta jasnu i nedvosmislenu izjavu predsednika Vučića. Nije na meni da komentarišem izjavu predsednika. Meni deluje da su razgovori bili jako teški - rekla je Brnabić novinarima komentarišući jučerašnji nastavak dijaloga između Beograda i Prištine u Briselu.

Čini joj se, kaže, da je u ovom trenutku jedino Beograd "otvoren za ozbiljan razgovor i za kompromis i da ne bi volela da se ta otvorenost za kompromis smatra za našu slabost".

- Mislim da je to pokazatelj naše ozbiljnosti i jačine Srbije u ovom trenutku. Vlada će stati uz predsednika Vučića i dati mu punu podršku u daljim razgovorima - naglasila je premijerka.

Navela je da ne bi da komentariše detalje jučerašnjih razgovora, jer, kaže, nije na njoj da komentariše detalje sastanka kome nije prisustvovala.

Na pitanje da li očekuje skorije rešenje za KiM nakon nastavka pregovora, Brnabić kaže da ne može da govori o vremenskim odrednicama.

- Apsolutno nemam nijednu indiciju o tome kada to može da bude i da li to uopšte može da bude - rekla je Brnabić.

Istakla je da je prvo važno da se implementira sve što je do sada dogovoreno i potpisano i da je neophodno da prvo bude formirana Zajednica srpskih opština, a potom je važno da svi budu "otvoreni, ozbiljni i hrabri", kakav je u ovom trenutku Beograd i predsednik Srbije, da bi se uopšte razmišljalo o daljem dijalogu.

- Mi smo na strani dijaloga, kakvi su drugi, ja nemam tu informaciju - kaže Brnabić, a upitana da prokomentariše izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija o razgovorima, ona je navela da nema komentar na izjavu takozvanog predsednika Kosova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Karlo

pre 5 godina

Predsednik ima punu podrku kako vlasti tako i naroda jer se bori za KiM!

Alhemičar

pre 5 godina

Подршка је сигурно потребна , није лако преговарати са онима који су дволични и који би да отму од Србије КиМ,.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Дијалог се мора наставити а нама је потребна слога и јединство у овим ни мало лаким тренуцима.

Hijena

pre 5 godina

Mi smo za dogovor na obostranu korist, spremni smo na kompromise, steta sto to ne vazi i za drugu stranu.

Miloš

pre 5 godina

Podrška premijerke mnogo znači, to je dokaz da Vlada i predsednik rade u istom smeru i da je politika usaglašena. Sa takvim stanjem u državi, Srbija može mnogo!

tanja

pre 5 godina

i vlade i naroda koji veruje u ovu politiku i veruje da ce AV uciniti sve kako bi izvukao najbolje iz ovih pregovora

Katarina

pre 5 godina

Ana Brnabic podrzava predsednika i to je veoma znacajno

Mihajlo

pre 5 godina

Zajednicki rad i medjusobna podrska su veoma znacajni za velika dostignuca

Una

pre 5 godina

U ovako teskim pregovorima, jednostavno moramo da pruzimo podrsku nasem predsedniku, koji je u Briselu zbog dobrobiti svih nas.

rec

pre 5 godina

- зашто Тачи, Харадинај и остале убице нису већ осуђени на затвор? - зашто наоружани шиптарски терористи шетају КиМ као "полиција" - зашто на КиМ нема 200 хиљада Срба као пре 1999 Ниједна земља у свету не преговара са терористима!!!

Nena

pre 5 godina

Velika podrska nasem predsedniku od svih gradjana ove drzave.

Ljilja

pre 5 godina

I te kako je Vucic zasluzio svu mogucu podrsku koju moze da dobije.

dimi

pre 5 godina

Vucic i vlada RS imaju dobru saradnju otug i podrska Vucicu u svemu

Mila

pre 5 godina

Razgovori u Briselu bili jako teški, ali će Vlada stati uz predsednika Srbije i dati mu punu podršku u daljim razgovorima.

Nena

pre 5 godina

Sasvim je normalno i očekivano da Vlada stane uz predsednika u ovim prelomnim trenucima!

mala

pre 5 godina

Verujem da je nasem predsedniku tesko, ali nadamo se da ce doci do resenja problema.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17