• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.09.2018

13:13

DRECUN: Vučić govorom definisao pravce državne politike!

Politika

DRECUN: Vučić govorom definisao pravce državne politike!

Podeli vest

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je danas da je poseta predsednika Srbije Kosmetu bila snažna, da je Vučić govorom i na Gazivodama i u Mitrovici doneo poruku mira i saradnje sa Albancima, kao i da je definisao glavne pravce državne politike

Drecun je, gostujući na televiziji N1, kazao da se od predsednika Vučića čulo da će se državna politika voditi na realnim geopolitičkim procenama, a ne na iracionalnim očekivanjima.

- Ključni pravci politike po pitanju Kosova su sledeći - Srbija neće priznati ovakvu samoproglašenu državu Kosovo. Rekao je da je neminovno zbog opstanka srpskog naroda, ali i zbog zajedničke budućnosti Srba i Albanaca da se postigne dogovor i to kompromisom, a ne nametnutim rešenjima, diktatom. Takođe, poručio je da je i dalje ispružena ruka Albancima - istakao je Drecun.

Kako dodaje, temeljni pristup državne politike je ekonomsko ulaganje, ulaganje u infrastrukturu, jačanje industrijskih kapaciteta i jačanje porodice.

ZNAO SAM DA ĆE BITI PREDSEDNIK JOŠ PRE 30 GODINA! Ovo je ispovest Vučićevog druga iz vojske Fikreta Demirija!


- Recept za opstanak Srba je jaka porodica koja će biti osposobljena, uz pomoć države, da se bavi privatnim poslovima. On je rekao da će snažiti naš narod, pravićemo modele za povratak proteranih gde god je to moguće - naveo je Drecun.

Drecun je podsetio na Vučićeve reči da pažnja neće biti fokusirana samo na Srbe severno od Ibra, nego pođednako i na one južno od reke Ibar.

Ističe kako su rane još bolne i na jednoj i na drugoj strani.

- Albanci izoluju Srbe koji su u svojim sredinama, ali postoji i saradnja, slaba, i odvija se na privrednom planu. Najviše zabrinjava ekstremni stav kod mlade generacije - zaključio je Drecun.

(VIDEO) VUČIĆ SRPSKOM NARODU: HOĆU OVU SRBIJU I OVO KOSOVO, A NE NEBESKU - SA NEBA SE NIKO NE VRAĆA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17