• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Sputnjik

29.09.2018

18:51

(FOTO) ŠIPTARIMA STIGLO POJAČANJE: Specijalci iz Albanije vežbali sa ROSU u blizini Gazivoda!

Politika

(FOTO) ŠIPTARIMA STIGLO POJAČANJE: Specijalci iz Albanije vežbali sa ROSU u blizini Gazivoda!

Podeli vest

Srbi na severu Kosova posle iznenadne akcije albanskih specijalnih snaga ROSU i zauzimanja dela hidrocentrale Gazivode preplašeni su od mogućeg ishoda tog poteza Prištine, naročito što nije isključeno da su prištinske snage imale pojačanje iz Albanije

Specijalci ROSU zauzeli su danas veštačko jezero i hidrocentralu, a akciju je izvelo oko 60 naoružanih specijalaca, a po nezvaničnom saznanju, nije isključeno da su u akciji učestvovali i specijalci iz Albanije, sa kojima kosovske snage ovih dana izvode vežbe u blizini tog objekta.

Analitičar iz Kosovske Mitrovice Aleksandar Stojanović napominje da je odmah bilo sumnjivo da se nešto sprema čim su oni izabrali ovaj deo za "vežbe".

- Ne znam da li su i albanske snage učestvovale u ovome, ali je indikativno da su se vežbe izvodile baš ovde gde ima najviše Srba.

 

 

- U svakom slučaju, ovaj potez ROSU možemo posmatrati i kao čin agresije, koji samo unosi više nemira među srpski živalj. S druge strane, ova akcija može da znači i pokušaj Prištine da zauzme Gazivode i na taj način spreči dalje pregovore o njima, ali to je čin koji savim sigurno može da nas odvede u novi sukob - zaključuje sagovornik.       

U međuvremenu je reagovao i potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. On je izjavio da je povodom napada Albanaca na sever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično delo naložio direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti da prati razvoj situacije i preduzeće sve mere koje država bude naložila - izjavio je on.

Prema saznanjima Sputnjika, situacija na jezeru Gazivode je trenutno mirna, a oko objekta su se do skoro mogli primetiti specijalci ROSU sa fantomkama na glavama. Objekat je okružen vozilima sa specijalcima ROSU, a raspoređeni su na sva tri pravca kojima se objektu može prići. Ova vozila su vidljiva i sa magistrale od Zubinog Potoka ka Brnjaku.

(UŽIVO) DRAMA NA KiM! Srbi podigli barikade kod Zubinog Potoka, specijalci ROSU se povukli sa severa Kosova, VUČIĆ SE OBRAĆA NACIJI U 21h!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bobara

pre 5 godina

Samo neka se sale sa Srbijom, vise nismo sitna riba nece dobro proci.

slavica

pre 5 godina

Zar Eu bas zeli da se vojno konfrontiramo sa laznom drzavom Kosovom?Ovo je velika packa Srbiji zbog posete Vucica Rusiji 02.10.Eu igra kvarno i ovo nece na dobro izaci.

Brane

pre 5 godina

Albanci su daleko od civilizacije; sa njima je suzivot nemoguc.

Danijel

pre 5 godina

Šiptari pokušavaju da nas isprovociraju, al mi moramo biti hladne glave i mudri.

Govedarica

pre 5 godina

Albanci su danas podmuklo postupili, ali nisu uspeli ništa da postignu što su zamislili.

Queen038

pre 5 godina

Jadnici i banditi,uvek isti scenario,ma da,najjaci su kada udari stotinak njih na jadan i goloruki narod,tada je najlakše biti hrabar i jak! Gubitnici i oni i njihova izmišljena jedinica Rosu

MarijaFenix

pre 5 godina

Iskreno u pravo vreme mnog glup potez Siptara.

Goran

pre 5 godina

Вероватно су планирали да заузму север КИМ! А вероватно би им и Албанци притекли у помоћ!

hag

pre 5 godina

JNA odnosno nekadašnja vojska od koje su srbijanci oteli sve su otvoreno sudjelovali u agresiji na BiH i Hrvatsku.Čak da su Albanci iz albanije i bili prisutni biuli su tu na poziv medjunarodno priznate države Kosovo

mikica

pre 5 godina

Ma nemaju oni dovoljno pameti da sprovedu bilo šta na Kosovu,mogu samo da probaju da vežbaju.

Dusko

pre 5 godina

Jaooo ma samo da pustimo Legiju iz zatvora, tako bi se vratili u planine, ne bi sisli nikada.

Drago

pre 5 godina

Na tom istom instagram profilu pre 7 dana,slika koliko vidim tzv. ''kosovski vojnik'' slikao se sa americkim vojnikom u Bonstilu,uz poruku na albanskom: Amerika krahu jonë i djathtë - Amerika je nasa desna ruka, toliko o nasem ''prijatelju'' Niku Ducicu ,i Prvoj tv, Jovani i Srdjanu koji su bili u Bonstilu,sa ''prijateljem Nikom Ducicem, intervju, eee Srbijooo ! Prva tv moze da se zove Prva nazi tv !

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17