• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

01.10.2018

11:29

(VIDEO) GOJKOVIĆ: Upad ROSU na Gazivode MANIFESTACIJA SILE i pokušaj ZASTRAŠIVANJA SRBA na KiM!

Politika

(VIDEO) GOJKOVIĆ: Upad ROSU na Gazivode MANIFESTACIJA SILE i pokušaj ZASTRAŠIVANJA SRBA na KiM!

Podeli vest

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković ocenila je danas da je nasilan upad u ROSU na Gazivode manifestacija Tačijeve sile i način da se zaplaši srpsko življe na teritoriji Kosova i Metohije

 

Gojkovićeva je gostujući na TV Pink istakla odličnu i pravovremenu reakciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je pokazao da nikakvo nasilje ne može da se sprovodi nad Srbima koji žive na KiM, na teritoriji Srbije. 

Ona je ukazala da Hašim Tači pokušava da se dodvori svojim biračima i dokaže pred onima koji njemu spočitavaju što pregovara o konačnom rešenju za status Kosova i Metohije.

- Odlazak u UN i presretanje političara po hodicima je bilo ispod svakog nivoa, ali se pokazalo da isti metod političkog delovanja imaju političari Albanci sa KiM i naša opozicija – istakla je Gojković. 

Kako je dodala, Vuk Jeremić je takođe iskoristio mogućnost da dobije propusnicu i da presreće važne političare po hodnicima UN. 

Gojković je naglasila da su predsednica Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova na dostojanstven pravi način predstavljali Srbiju. 

- U govoru Ane Brnabić se odslikavala sva politika Republike Srbije, a zna se za koga su hodnici... - istakla je Gojković. 

Foto: pink.rs

Govoreći o predstojećoj poseti Vučića Moskvi, predsednica parlamenta je navela da je veliki kompliment za Srbiju da Vučić toliko puta u mandatu ima priliku da razgovara sa predsednikom jedne velike sile, kao što je Rusija, na ravnopravnoj osnovi o bilateralnim odnosima naše dve države kako u ekonomskom tako i u političkim smislu. 

On je dodala da će svakao biti razgovora o političkoj stabilnosti u regionu, pregovorima Beograda i Prištine i planovima predsednika Vučića. Gojković je navela da je reakcija međunarodne zajednica na upad na Gazivode razočaravajuća.

– Političari iz Prištine postali su miljenici Zapada, kao dete koje maltretira čitavu školu, a učiteljici je žao da ga opomene pa kaže ajde nemojte da se tučete. Ovde ne postoje obe strane, očigledno političari iz Prištine pokazuju silu, dozvoljeno im je i da krše Rezoluciju 1244, da prekidaju pregovore, da kažu da neće da razgovaraju...- primetila je Gojković.

- Ako je sve rešeno zašto se Beograd stalno poziva na dijalog. Očigledno ništa nije rešeno i ovo su gestovi apsolutne nemoći jer je Vučić uspeo da vrati pitanje KiM na pregovrači sto. Sada se i oni koji su bili čvrsti da je sve završeno samoproglašenom nezavišnošću slažu da će za njih biti zadovoljavajuće ako obe strane ako nađu kompromis – navela je ona. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija