• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.10.2018

15:59

ORLIĆ: Hoće li Veselinović primati naknadu?

Politika

ORLIĆ: Hoće li Veselinović primati naknadu?

Podeli vest

Odbornik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) u beogradskoj skupštini Vladimir Orlić upitao je danas da li će odbornik opozicionog Saveza za Srbiju Željko Veselinović primati naknadu, iako se, kaže, nije pojavio ni na ovoj sednici.

 

- Da li će sve odborničke nakndade primati Željko Veselinović, predsednik njihovog čuvenog Saveza, koji je brutalno pozivao na silovanje premijerke, a ni na ovoj sednici se nije pojavio? Da li će zadržati kompletnu odborničku naknadu, kao što je činio (Dragan) Ðilas, a nije došao ni na jednu sednicu ceo prošli mandat - rekao je Orlić novinarima u skupštini.

Upitao je i da li će Ðilas, koji se "nije ogradio, ni smenio" Veselinovića, |ovog puta biti solidaran i zadržati naknade, s obzirom na to da na sednice ne dolazi ili, i kada dođe, pobegne sa pola, i hoće li ih i dalje stavljati u svoj džep".

Orlić je zamerio Ðilasu i što, kako kaže, napušta salu kada govore zamenik gradonačelnika ili neko od odbornika SNS-a i ne obavlja dužnost odbornika, pa mu se zato obraćaju putem medija.

Dodao je da to znači Ðilas ne želi da komentariše činjenice vezane za rebalans budzeta, jer mu ne odgovaraju, poput povećanja prihoda od poreza na zarade i povećanje doprinosa za građevinsko zemljište.

- Pokušao je žuti tajkun Dragan Ðilas da prokomentariše činjenicu da oko milion evra svakog meseca Beograđani plaćaju za njegove greške počinjene prema roditeljima zbog cena vrtića. Pokušao je da prokomentariše da će to ukupno, po dosadašnjim procenama, naneti štetu od tri milijarde dinara. Jedino je rekao - nisam ja kriv. Pozivamo ga da kaže ko je onda kriv za ono što je on radio i potpisivao - rekao je Orlić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marija

pre 5 godina

Opozicija je naucila samo da uzima dnevnice i ako ne prisustvuje sedmicama jer oni su to naucili dok su bili na vlasti.

Marija

pre 5 godina

Opozicija hoce i ono sto ne zasluzuje i iz toga se vidi da njima uopste nije stalo do Srbije i Srpskog naroda vec samo iz njihovih licnih interesa.

paramonte

pre 5 godina

Ako nije radio svoj posao,ne treba ni da bude placen.

miki

pre 5 godina

Tako je Orliću plaćeni budu a ne pojavljuju se!

Sanja

pre 5 godina

Da se ja pitam ne bih dala takvim ljudima ni da privire u skupstini,dodju do skupstinske fotelje pa ne dolaze na sednice a primaju plate to treba menjati

Obrad

pre 5 godina

Opoziciji pravi smetnje svakog dana skupstini grada. Treba ih zabraniti ili kazniti novcano.

Branko

pre 5 godina

Samo smetaju pri radu skupstine i nista vise. Opozicija ne treba ni platu da prima a kamo li dnevnice.

zoki

pre 5 godina

Ja mu to ne bi dozvolio,jel dosta je bilo da pojedini odbornici ne dolaze na sednice a da za to primaju nadoknadu...

goran

pre 5 godina

Narod ga izabrao a on ne dolazi na sednice i za to prima nadoknadu,e to mu treba pothitno ukinuti.

Biljana

pre 5 godina

Posle onako skandalozne izjave Veselinovic ne bi smeo ni da kaue p od politika a on i dalje vrslja po nesrecnom Savezu.Nasli su se.

Nata

pre 5 godina

Opozicija gleda samo svoje licne interese i bas ih briga za narod.

Zoro

pre 5 godina

Veselinovic bi trebao da ljusti krompir iz resetaka i to bez naknade.

Milos

pre 5 godina

Djilas je jedna bahata dzibercina koja ne zna da se ponasa,tipican primer bitange i lopova.

Aca Acic

pre 5 godina

Opozicija zna samo da kritikuje. Njima je ocigldno tesko da budu i na svojim mestima a kamoli da rade nesto.

neo

pre 5 godina

Uvek i na svakom mestu ovako reagovati,dati do znanja da nema nezavisnog Kosova ili fantomske Republike Kosovo,ni na papiru ni na bilo koji drugi način!

Eri

pre 5 godina

Nema pravo da primi nadoknadu pošto ništa ne radi

nikolina

pre 5 godina

Opozicija gleda samo svoje licne interese i bas ih briga za narod.

Milan

pre 5 godina

Opozicija je navikla da uzima a ne daje u ovom slucaju da uzme pare a da sebe ne daje na sednici.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17