• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Centralmedija

12.10.2018

13:28

GRK U NESREĆI KOD JAGODINE SLOMIO NOGU I IZGUBIO TELEFON, a jednom srpskom političaru biće VEČNO ZAHVALAN!

Politika

GRK U NESREĆI KOD JAGODINE SLOMIO NOGU I IZGUBIO TELEFON, a jednom srpskom političaru biće VEČNO ZAHVALAN!

Podeli vest

Grčki kamiondžija Janis iz Volosa do kraja života zapamtiće utorak jutro u Srbiji kada je u tragičnom lančanom sudaru između Ćuprije i Jagodine imao sreće da ostane živ, ali pamtiće i doktora Hristosa Aleksopulosa, direktora Više medicinske škole, i Konzulat Grčke iz Jagodine koji su mu prvi pritekli u pomoć

- Janis kaže da se osećao kao među svojima i da ni po čemu nije bio zapostavljen. Dobio je najbolju negu i jutros je otputovao kući. Janis sem grčkog jezika ne govori ni jedan drugi. Kada ga je hitna pomoć dovezla u bolnicu, počasni konzul Grčke Dragan Marković Palma me je pozvao da učestvujem u akciji pomoći i budem uz Janisa. On je veoma zahvalan Markoviću na brzoj reakciji, a ovo je ujedno prva akcija novog Konzulata. Ovo je jedini Konzulat južno od Beograda, pošto je u Nišu zatvoren pre nekoliko godina - kaže dr Aleksopulos.

On je pritekao u pomoć svom zemljaku, koji već 25 godina radi kao profesionalni vozač teretnjaka.

- Janis mi je rekao da je odjednom upao u maglu, kao testo, i da su se obe nesreće dogodile u minuti. Nije se videlo ništa, pokušao je da uspori, ali je naleteo na druga vozila, a zatim je na njega naletelo još vozila. Polomio je nogu, izgubio torbicu i telefon. Dao sam mu telefon da se javi supruzi. On je veoma zahvalan zbog tretmana koji je dobio u jagodinskoj bolnici. Pokazala se opravdanom odluka da se u Jagodini osnuje Konzulat Grčke, jer je Janisu pružena sva pomoć, kao da je u Grčkoj među svojima - ističe doktor Aleksopulos.

Sa svojim kolegama iz škole on je doneo odluku da se zastave spuste na pola koplja zbog tragedije koja se dogodila. Takođe, danas je Aleksopulos sa 18 studenata dobrovoljno dao krv za postradale u ovim nesrećama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17