• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.10.2018

15:17

POPOVIĆ IVKOVIĆ AMBASADORIMA JAPANA I SIRIJE: Lažno Kosovo ne sme biti član Interpola!

Politika

POPOVIĆ IVKOVIĆ AMBASADORIMA JAPANA I SIRIJE: Lažno Kosovo ne sme biti član Interpola!

Podeli vest

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković upoznala je danas ambasadora Japana Đunićija Majuramu i otpravnika poslova ambasade Sirije u Beogradu Osmana Saba sa stavom Republike Srbije i argumentima protiv zahteva Prištine za članstvo u Interpolu

 

Popović Ivković je istakla da bi eventualna odluka o prijemu lažne države Kosovo u ovu međunarodnu policijsku organizaciju bila politička sa nesagledivim i štetnim posledicama po bezbednost i samu organizaciju.

Popović Ivković je zamolila ambasadora Japana i otpravnika poslova Ambasade Sirije da ne dozvole da se više od 5.000 srpskih policajaca nađe na montiranim poternicama Interpola, tako što neće podržati zahtev takozvanog Kosova.

Foto: MUP Srbije

Ona je naglasila da bi eventualni prijem bio presedan suprotan međunarodnom pravu i predstavljalo bi kršenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Popović Ivković je podvukla da samo članice Ujedinjenih nacija i posmatrači u UN mogu biti članice Interpola, pa bi eventualna odluka o prijemu tzv. Kosova bila u suprotnosti sa pravilima i procedurama Interpola, što bi narušilo ekspertsku prirodu ove međunarodne policijske organizacije.

Foto: MUP Srbije

Ambasador Japana Đunići Majurama istakao je tradicionalo prijateljske odnose Srbije i Japana i dodao da je ta država u potpunosti svesna značaja i ozbiljnosti ovog pitanja za Republiku Srbiju.

Otpravnik poslova ambasade Sirije Osman Sab istakao je da Sirija nije priznala tzv. ?Kosovo? i da u potpunosti podržava poštovanje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Luka

pre 5 godina

kome treba takvo korumpirano Kosovo u interpolu, necemo se zavaravati. Mislim da je prica oko toga gotova.

Mikica

pre 5 godina

Nadamo se podrsci Japana po pitanju Kosova jer ulazak Kosova u Interpol nikako ne donosi dobro Srbima a ni Srbiji. Iz dana u dan imamo sve vecu podrsku od raznih zemalja sto je dobra vest za Srbiju.

Sreta

pre 5 godina

Naravno da bi eventualna odluka o prijemu tzv. Kosova predstavljala presedan i krsenje medjunarodnog prava sa nesagledivim i stetnim posledicama.. Tako da cisto sumnjam da ce se to i desiti.

Kija

pre 5 godina

Kosovo je Srbija! Koji Interpol, koja vojska, ljudi...gde vam je drzava?

Gosa

pre 5 godina

Da bi dobilo dozvolu za clanstvo u neku ovakvu instituciju, Kosovo bi prvo trebalo da razresi sva svoja otvorena i nerazjasnjena pitanja, a ima ih i tek kako.

Josip

pre 5 godina

Zar Interpolu treba u sastav jedna nazovi drzava koja nije sposobna da rasvetli jedno ubistvo koje je od tolikog znacaja za odnos sa Srbijom?

stefan

pre 5 godina

Previse mrlja imaju iza sebe, da bi postali clan Interpola.

Mile

pre 5 godina

Србија ће излобирате да КИМ не уђу у Интерпол ,јер га тренутно воде терористи ,..који ма хе циљ да легализују хапшења Срба.

petar

pre 5 godina

Kosovo je takozvana država, naravno da ne može biti član Interpola! Po zakonu ne može!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17