• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.11.2018

20:17

MONDOLINI: Zahvalni smo Vučiću što dolazi u Pariz  na obeležavanje 100-godišnjice završetka Prvog svetskog rata

Politika

MONDOLINI: Zahvalni smo Vučiću što dolazi u Pariz na obeležavanje 100-godišnjice završetka Prvog svetskog rata

Podeli vest

Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni izjavio je večeras da je njegova zemlja veoma zahvalna predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je prihvatio poziv da u nedelju dođe u Pariz na obeležavanje 100-godišnjice završetka Prvog svetskog rata

- Zahvaljujući toj odluci, Srbija će biti predstavljena na najvišem nivou tokom ceremonije 11. novembra. Imaće mesto koje joj i priopada u odnosu na ulogu u Prvom svetskom ratu - rekao je Mondoloni novinarima u Francuskom institutu, gde je prisustvovao promociji knjige "Spajajući Istok i Zapad - Spomenica profesora Predraga Simića". 

Upitan o stavu Francuske prema dijalogu Beograda i Prištine, Mondoloni je istakao da je reč o "veoma bolnom, ali glavnom pitanju". 

- Vrlo je osetljivo (pitanje). Francuska smatra da nema alternative dijalogu između Beograda i Prištine - rekao je Mondoloni. 

On je dodao da Francuska želi da pomogne da se dođe do rešenja. 

- Mi želimo da se dođe, ako je moguće, do jednog definitivnog, krajnjeg rešsenja u odnosu na to pitanje - rekao je Mondoloni. 

Na pitanje kakav je pogled Francuske na evropsku perspektivu Zapadnog Balkana, ambasador je naglasio da je ideja Francuske da Evropa bude još jača. 

- A biće jača ako se reformiše iznutra i naročito ako želi da prihvati u svoje okrilje i zemlje Zapadnog Balkana, posebno Srbiju - rekao je Mondoloni. 

Govoreći od 100-ogodišnjici obeležavanja završetka Prvog svetskog rata, Mondoloni je podsetio da je Srbija bila glavni saveznik Francuske od kraja 19. veka do početka Drugog svetskog rata, naročito za vreme Prvog svetskog rata. 

Istakao je da Francuska zna za patnje kroz koje je Srbija prošla u ratu, ali je istakao da danas Francuska želi da obeleži prošlost i okrene se Srbiji jer želi da se posveti odnosima sa Sbijom u svim oblastima, pre svega političkim.

- Dokaz je poseta predsednika Vučića Francuskoj - rekao je Mondoloni dodajući da Francuska želi da razvija odnose i u drugim oblastima - političkim, kulturnim, ekonomskim...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milos

pre 5 godina

Zahvalni ste ,pa ste nam zastavu Kosova stavili pod nos.

Milica

pre 5 godina

Ova poseta ne znaci da saginjemo glavu, vec da smo spremni da se izdignemo i resavamo probleme na miran i demokratski nacin. Da bi nas drugi postovali, moramo sami sebe prvo da postujemo.

Boško J

pre 5 godina

Vučić sigurno doći u Pariz na obeležavanju 100. godina od završetka Prvog svetskog rata.

sasa

pre 5 godina

Srbija i njen predsednik se nalaze na mestu koje im i pripada sto nisam siguran i za ostale.

Lila

pre 5 godina

Srbija ima cime da se ponosi iz svoje istorije, ali bas se pitam kako ce da predstave Tacija i Albance, gde li su oni bili u Velikom ratu.

Bojana

pre 5 godina

Mi imamo svoju istoriju, ponosni smo na nju i znamo da je predsedniku Srbije sigurno mesto tamo.

minja03

pre 5 godina

Naš predsenik je uvek u žiži događaja,uvek je pozvan i maksimalno ispoštovan od stranih državnika.

Milivoje

pre 5 godina

Francuska sa jedne strane nije trebala da istakne zastavu Kosova, ali je pohvalno sto zele da odaju sve pocasti Srbiji zbog stradanja koje su Srbi preziveli u Prvom svetskom ratu. Mislim da je dobra odluka Vucica da ide u Pariz, ne smemo da dozvolimo da se samoizolujemo.

Milan

pre 5 godina

Срби су имали највише жртава у Првом светском рату и сасвим је природно да будемо на обележавању завршетка рата.

Jelena

pre 5 godina

Srbija je i dalje časna zemlja puna razumevanja.

srecko

pre 5 godina

Istorija je pokazala da jedini saveznik koga imamo smo mi sami. Nece skoditi da iszvrsimo prozivku za predstojece dogadjaje.

Tanja

pre 5 godina

Srbija ce ici u Pariz ponosno i dostajanstveno, na nasu cast, a na zalost onih koji su ocekivali da ce se povuci zbog zastave drzave koje i nema!

Aleksandra

pre 5 godina

Predsednik je svakog ispostovao i odrzao obecanje.

Goran

pre 5 godina

Треба градити пријатељске односе.

Milena

pre 5 godina

Hvala njima sto su nas pozvali, nama je cast.

Mirko

pre 5 godina

Треба развијати добре дипломатске односе.

Dara

pre 5 godina

Iako mnogi osuđuju odlazak predsednila, po meni je ovo gest da se Srbija drži obaveza iz sporazuma i da uprkos stalnim sabotažama od strane Albanaca, i dalje želimo dijalog i rešenje kosovskog problema.

Vera

pre 5 godina

To je samo poruka,da nije sujetan i da tako treba voditi spoljnu politiku!

Adam

pre 5 godina

I treba da su zahvalni Srbiji za sve što je učinila da svet "ostane slobodan"

Milos

pre 5 godina

Vucic je postupio kao odgovoran drzavnik, nije dozvolio da jedan incident ugrozi dobre odnose sa francuskom

Mara

pre 5 godina

Naravno da treba da ide, veliki broj žrtava je bio i najmanje što možemo je odati im poštu...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17